דומני שאתה מבלבל בין מושגים

  • דילמה אתית- חובת עו"ד מול עזרה לאנשים
    דיר | 29/05/2010 21:25

    חבר עו"ד שלי, סיפר לי על מקרה מזעזע. הוא מתווך עסקה בשביל לקוח שלו. לפני שבוע כמעט, לפני שהפגישה ביניהם התחילה, הוא ראה שהוא בעט באשתו ובבנו הקטן. הוא לא פירט יותר מדי, וגם לא חשף שמות, אך הוא לא יודע מה לעשות. מבחינה מסוימת הוא צריך לאמר למשטרה. הילד לא יכול להגן על עצמו. מבחינה אחרת, יש לו כבוד רב לכללים של התאיקה שלכם. אני חייב לשכנע אותו לדווח, אבל המוסר לא הצליח, אז יש איזשהוא תירוץ משפטי שיכול לשכנע אותו לדווח? אני מבין שהוא צריך להגן על הלקוח שלו, אבל לא יכול להיות שאין לזה גבול?

    • דומני שאתה מבלבל בין מושגים
      שאול אמרני, עו"ד | 29/05/2010 22:31

      שלום; אין שום קשר בין יצוג הלקוח בעסקה לבין אלימות בתוך המשפחה. חובת היצוג וחובת הנאמנות ללקוח קשורה רק לעסקה שבגינה רקמו יחסי עו"ד - לקוח. האלימות בין הלקוח כלפי רעייתו ובנו אינה חלק מהייצוג. אך גם אילו הדבר היה ייצוג בנושא משפחה למשל, גם אז עורך הדין אינו צריך לחפות או לעצום עין שעה שהדין מחייב אותו לדווח על האלימות כלפי הקטין. לדעתי, עורך הדין לוקה בבעיה מוסרית לפיה הוא חושש שדיווח שלו לרשויות אכיפת החוק ו/או לרשויות הרווחה בישוב בו בני הזוג גרים, תגרום ללקוח המכה להפסיק להעסיק את עורך הדין. זו בעיה של מוסר כליות ולא של בעיה אתית כל שהיא. משום שהאתיקה חלק על העסקה בלבד והאלימות אינה קשורה בשום צורה לעסקה בגינה נשכרו שירותי עורך הדין. וחבל שמתרצים שיקול כלכלי (חשש לאובדן עסקה) באתיקה שאינה קיימת. יש חוק המחייב לדווח לרשויות ואין שום אתיקה במקרה זה השוללת או אוסרת את הדיווח.

      • דילמה אתית ???  לת
        הרגת אותי מצחוק.חחח | 30/05/2010 13:09

      • ישנה בעיה
        סמי אשרי | 30/05/2010 19:30

        לעניין הילד, מדובר בהתעללות בחסר ישע. ס 362 מחייב דיווח, אבל הלשכה נלחמה שעו"ד לא יחובו בדיווח (גננות עובדים סוציאליים וכו' מחוייבים). יכול להיות שזה מין הסדר שלילי כך שעורכי דין לא חייבים דיווח, אבל זה לא כזה חד וחלק מבחינה אתית. מבחינה מוסרית עליו לדווח, ולעזאזל האתיקה. אבל אם הוא עובד לפי אתיקה זה קצת קשה יותר.

        • אם אתה חושש, דווח בעילום שם למשטרה ולרווחה
          שרי | 31/05/2010 13:48

          אם יש חשש, אתה יכול לשלוח פקס או מכתב בעילום שם למשטרה ולרווחה על מנת שיחקרו את המקרה ויחקרו גם את האם וגם את האב. אם האם לא עושה כלום, היא עלולה להיות מואשמת בעצמה בסיוע להתעללות נגד חסר ישע חבל שהילד ימות

    • יכול להיות שאין חובת דיווח
      עדי | 01/06/2010 09:37

      מבחינה פלילית יכול להיות שאין חובה לדווח על התעללות בחסר ישע. זה שאין חובה-שזה שנוי במחלקות- לא אומר שאין לך שיקול דעת אתי לדווח