תברח מהתחום כל עוד נפשך בך.....

  • היכן ניתן ללמוד על התחומים השונים הקיימים כעו"ד?
    אבינעם א. | 28/05/2010 20:00

    שלום לכולכם!שמי אבינעם, חייל משוחרר בן 21, וכמו הרבה נשמות אבודות ותועות בגילי אני מחפש תחום לימודים שיעניין אותי ויוכל לספק לי תעסוקה הולמת בעתיד.כמות לא מבוטלת של קרובי משפחה מכרים וחברים אמרו לי שלדעתם אוכל לשמש כעורך דין מצוין ולכן אני מתעניין בנושא.רציתי לדעת כיצד אוכל לקבל מושג יותר ברור על מהו בעצם המקצוע הזה, מהי העבודה היומיומית שעושה עורך דין ובאיזה תחומים ניתן להתמקצע בענף זה..אני ניחן בכישורים הבאים : 1. זיכרון ויכולת שינון מצויינת.2. יכולת ניסוח והתבטאות גבוהה מאוד בכתב ובעל פה בעברית ובאנגלית.3. כישורי הפעלת מחשב מאוד מאוד טובים וכן הקלדה עיוורת (אפילו יותר מהר מהקלדניות בבימ"ש).4. יכולת להתחבר בקלות לאנשים ולהבין אותם, יכולת שכנוע מאוד טובה (כל עוד אני מאמין שאני אכן צודק).5. אני יכול להיות ממש נודניק ("חופר") כשצריך.חשוב לי מאוד היושרה האישית בעבודה, כלומר שאינני מעוניין לסייע לעבריינים וגם לא מעוניין להתעסק בנושא של גירושין.חוץ מזה הייתי שוטר בירושלים בזמן השירות הסדיר שלי ואני מאוד מאוד מחובר למקצוע הזה אבל החלטתי לא להתגייס כי תנאי העסקת השוטרים ומעמדם הציבורי אינם ראויים בעיניי.רציתי לדעת אם אתם יכולים לחשוב על תחום מסוים בעריכת דין שיכול להיות מתאים לכישורים/תכונות שציינתי למעלה.... כמו כן... עד כמה העבודה בעריכת דין היא מונוטונית? האם זה מסוג העבודות שכל "תיק" שמטפלים בו הוא בהכרח שונה מהקודם או שיש מצב שזה פשוט יכול לשעמם?

    • תברח מהתחום כל עוד נפשך בך.....  לת
      איפה אתה חי,בן אדם?? | 29/05/2010 14:03

    • אז ככה
      פלביוס | 29/05/2010 23:05

      כמה מסקנות לי אליך ידיד, ראשית, לגבי יכולת החפירה שלך עברת את המבחן בהצלחה. יכולת הביטוי שלך, ככל שהדבר מתנקז מהפוסט שכתבת, אינה מרקיעה שחקים. מעבר לכך, מקצוע עריכת הדין עשוי להיות יבש ומציק עד מאד - הרבה ניירת, "טופסולוגיה", מכתבים, ולקוחות ממורמרים. הייתי ממליץ לך לבחון היטב ולשקול את צעדיך לפני שאתה מתחיל את המסע.

      • אכן אכלת את הראש עם השאלה שלך  לת
        לך למד טבחות. | 30/05/2010 10:38

        • למתלבט
          שרי | 31/05/2010 13:54

          עריכת דין איננה דורשת שינון, אלא יכולת יישום של המצב המשפטי על מקרה ספציפי, דבר המצריך לעיתים חשיבה יצירתית. לעיתים, אתה עלול למצוא עצמך מגן על לקוחות תחמנים, לא ישרים, שקרנים וזאת למרות שכשהם הגיעו אליך בפעם הראשונה הם הציגו את עצמם "כטלית שכולה תכלת" שעשו לה עוול. בשורה התחתונה, אתה צריך להתמודד יום יום עם כל המריבות המטופשות של כל העולם ואשתו, כאשר לא תמיד אתה בצד הצודק. רצוי שיהיה לך "עור של פיל" על מנת לא ליפול למרמור, לתסכול של עם ישראל, כאשר רוב המתדיינים הם "עמחה" שחושבים שהכל מגיע להם ועוד בחסות החוק.