מבחנים לפרקליטות

  • אולי פרקליטה לעתיד?
    מבחנים לפרקליטות | 14/05/2010 16:29

    שלום לכל מביני העניין. התמחיתי בפלילי. זומנתי למבחנים מקצועיים לפרק' פלילי/אזרחי(פרקליטויות מחוזיות).שאלתי:כיצד בנויה הבחינה?מה כוללת?האם רמתה כרמת בחינות הלשכה?האם למשל בתחום הפלילי יש לזכור בע"פ עבירות נפוצות מחוק העונשין(למשל ברמת ניתוח יסוד עובדתי/נפשי של עבירות השוד,אונס,רצח וכו')?חוק סדר דין פלילי? במה להתמקד באזרחי(תחום שפחות קרוב אלי מהפלילי)?בקיצור,כל שביב מידע יסייע. תודה וסופ"ש נעים.

    • מבחנים לפרקליטות
      איה | 15/05/2010 19:13

      מעניין שדווקא שם את רוצה לעבוד בתור עורכת דין. את לא מעדיפה משרד פרטי?

      • איה שלום
        אולי פרקליטה לעתיד? | 15/05/2010 21:27

        איה ערב טוב. אכן עבדתי תקופה במשרד פרטי ומסיבות כאלו ואחרות (רבות מהן כבר נדונו פה בפורום עד דוק) החלטתי לנסות את האופציה של פרקליטות. מעבר לכך,בהתחשב בגילי ובנסיבות אישיות נוספות הרי שנטיית ליבי היא למגזר הציבורי דווקא. אולי זו טעות, אבל גם זו החלטה לטוב ולרע. אם את יודעת על המבחנים המקצועיים- אשמח לקבל מידע. שבוע טוב.