חות דעת אישית

  • דרושה חוו"ד דחופה להצעת עבודה ושכר
    מיכאלה | 11/05/2010 18:03

    שלום חברים ותודה מראש, הנני עורכת דין בעלת ניסיון עבודה של מס' שנים. העבודה המוצעת הינה במשרה מלאה. שכר העבודה המוצע הינו בסך 9,000 ש"ח ברוטו כולל נסיעות ותיתכן העלאה בעתיד. חניה הינה על חשבון המעביד. עבודה מ-08:30 ועד 19:00 (כמובן שיש מצב לשעות נוספות ואני מאמינה שאדרש לכך). סיכויים קלושים לשותפות עתידית אם בכלל. לא נראה כי קיימת אפשרות להביא תיקים פרטיים בשל עומס העבודה אצל המעסיק. המעסיק דורש, כי אני אהיה ניידת ובעלת רכב פרטי בכל רגע נתון, קרי נסיעות ממקום העבודה לבימ"ש ו/או לכל סידור אחר הקשור בעניני המשרד והלקוחות יהיה ברכב שלי ועל חשבוני בלבד (קרי בלאי,תיקונים,ביטוחים,דלק,רישיונות - הכל על חשבון העובד). יודגש, כי שכר העבודה הכולל דלעיל, הינו שכר הכולל בתוכו דמי נסיעות (קרי חופשי חודשי) ואת עלות הרכב הנ"ל על כל משתניה השונים, כגון דמי נסיעות והוצאות רכב שונות וחניה). יצוין, כי ייתכן ויהיו לא מעט נסיעות למקומות שונים מטעם העבודה ואין אפשרות להעריך ריאלית כמה נסיעות מדובר בחודש, כמה דלק וכמה תעלה החניה באותם מקומות. חברים יקרים, האם להיענות להצעה שכזאת?האם זה משתלם כלכלית בכלל?האם זה מקדם אותי איפשהו מקצועית?האם זה ישתלם לבקש שכר ברוטו גבוה משמעותית כדי לנסות איכשהו להקטין את הנזק בהוצאות הרכב הגדולות אשר יפלו עליי במהלך העבודה, ואם כן כמה ואם בכלל שווה וזה משתלם לבקש את זה או שפשוט לדחות את ההצעה ולהודות על ההזדמנות אחר כבוד? אבהיר, שזהו המצב ואינני באה בטענות למעסיק ומבינה שעקב מצב השוק ההצעה היא לגיטימית וכל אחד ייעשה מה שבא לו ומבחינתי זה בסדר אם זאת עמדת המעסיק וזה מה שרוצה ונותן. השאלה היא איך אתם הייתם מתייחסים לזה והאם בכלל הייתם מקבלים את ההצעה לגופא, כי אני ממש מרגישה מבולבלת ולא סגורה על ההצעה. לסיום, עפ"י אופי העבודה, גודל המשרד ודרישות התפקיד, נראה כי לכאורה אין זמן מספק באותה סיטואציה ללכת לראיונות עבודה במקביל, גם אם העובד ירצה בכך. אודה על תשובה מהירה כי חייבת לתת תשובה בהקדם. שבוע טוב ובהצלחה, מיכאלה

    • חות דעת אישית
      רונית | 15/05/2010 19:29

      אני מבינה מאיפה את באה, ומאיפה הגיעה השאלה הזאת. המצב היום במשק אינו כל כך טוב ובטח ובטח לעורכות דין כמונו בתחילת הדרך.הייתי ממליצה לך בגלל ששאלתך נוגעת לכולנו, לכתוב על כך ברשת החברתית שהקים אתר זה. את יכולה לפתוח שם בלוג או נושא בפורום וכך תקבלי מענה יותר משמעותי מאשר להעלות את השאלה הזאת פה.שיהיה בהצלחה!