לימודים בארצות הברית

  • לימודים בארה"ב
    נאור | 26/03/2013 14:19

    שלום רב,אני סטודנט שנה ב' למשפטים, ולאחרונה התחלתי לחשוב על לימודי תואר שני במשפטים בארה"ב. תוך כדי בירור העניין, נתקלתי בכמה שאלות, ואשמח לדעתכם בעניין.ראשית, עניין השפה האנגלית- כמו רוב ילידי הארץ, אני יודע לדבר, לקרוא ולכתוב אנגלית ברמה סבירה. עם זאת, לאור היכרותי עם לימודי המשפטים (בארץ), ברור לי שנדרשת שליטה גבוהה בשפה שבה נלמדים הלימודים. האם יש טעם להתחיל בכלל את הלימודים, מתוך הנחה שאצליח לרכוש את השפה תוך כדי הלימודים, והדבר לא יהווה מגבלה משמעותית? האם יש דרך שבה אוכל להכין עצמי ללימודים, מבחינת השפה, מלבד יוזמה עצמית של קריאת ספרים וכדומה? האם ישנה התחשבות בסטודנטים שאינם דוברים את השפה, או כל אפשרות אחרת להתגבר על מכשול השפה? עניין נוסף הוא העניין הכספי- אני מגיע ממשפחה בעלת הכנסה ממוצעת, ולכן עניין שכר הלימוד נראה כמו מכשול רציני בדרך. האם ישנן מלגות שניתן לקבל לצורך מימון הלימודים? איני מדבר על מלגות הצטיינות וכו'- אני סטודנט בהחלט סביר, אך עדיין לא בעשיריה הראשונה במחזור. עם זאת, מלגות שהן במסגרת התחייבות עתידית לעבודה, הסוכנות היהודית וכו'- יתקבלו בברכה. במידה ולא אקבל מלגה- האם עבודה, תוך כדי הלימודים, היא משהו שאפשר להתבסס עליו? עד כמה שידוע לי, בארה"ב הסטודנטים מורשים לעבוד מספר מוגבל של שעות, ורק במוסד בו הם לומדים. כמו כן כל מידע על הלוואות אד הוק, יתקבל בברכה.כפי שציינתי- אני מעוניין ללמוד לתואר שני במשפטים. האם, בשל "הבדלי מערכת" בין לימודים בארץ ללימודים בחו"ל, יש צורך לעבור דרך תואר ראשון בארה"ב, לפני שמתחילים תואר שני?לסיכום, אציין כי אני שואל את השאלות מנקודת מבטו של הישראלי הממוצע- זה שאינו דובר אנגלית ברמת שפת אם, זה שהוריו אינם מרוויחים בדולרים. את כלל השאלות ניתן לתמצת לשאלה הבאה- האם, "האדם הסביר", המתאמץ באופן סביר (לצורך העניין), יכול להרשות לעצמו לימודי משפטים בחו"ל?תודה רבה מראש, וחג שמח.

    • לימודים בארצות הברית
      עו"ד גילי גיבלי (רישיון מוקפא) | 01/04/2013 00:43

      היי נאור, הנה תשובתי: עניין השפה האנגלית- אתה צריך לדעת אנגלית ברמה טובה ביותר, עם הזמן האנגלית כמובן תשתפר אבל כל המבחנים והעבודות הם באנגלית, בנוסף – משרדי עורכי הדין האמרקאיים מצפים לאנגלית ברמה גבוה ביותר אז קח את זה בחשבון לגבי הכנה ללימודים – הייתי מציעה לשפר את האנגלית כמה שאפשר מבחינת כתיבה, דיקדוק אוצר מילים וכדו, את אוצר המילים המשפטי תרכוש כבר בלימודים אז אין לך מה לדאוג, אבל כן צריך להתאמץ ולשפר את האנגלית. העניין הכספי- תלוי באיזה מוסד לימודים מדובר, תצטרך לברר במוסד אליו תרצה להתקבל איזה מלגות יש להם, בנוסף באוניברסיטאות מסוימות (לדוגמא מישגן) תוכל לקבל הלוואה לתשלום הלימודים, לגבי מלגות בניורק לישראלים נתקלתי רק במוסד אחד שנותן מלגה עד לגובה 5,000$. עניין העבודה – תחת ויזת סטודנט (F-1) א-ס-ו-ר לך לעבוד במשך תקופת הלימודים אבל בסיום הלימודים תוכל להוציא OPT שזה כמו אשרת עבודה שתוכל לעבוד במקצוע שלך במשך שנה מסיום הלימודים. "לסיכום, אציין כי אני שואל את השאלות מנקודת מבטו של הישראלי הממוצע- זה שאינו דובר אנגלית ברמת שפת אם, זה שהוריו אינם מרוויחים בדולרים. את כלל השאלות ניתן לתמצת לשאלה הבאה- האם, "האדם הסביר", המתאמץ באופן סביר (לצורך העניין), יכול להרשות לעצמו לימודי משפטים בחו"ל?" התשובה היא בהחלט כן ויש לא מעט כמוך פה אבל צריך להתאמץ הרבה יותר מאדם סביר!!! בברכת חג שמח גילי גיבלי

    • עצות קטנות
      ליטל הלמן | 12/04/2013 07:28

      הי נאור, עברתי את התהליך הזה בעצמי לפני כמה שנים (כיום ד"ר למשפטים, עמיתת מחקר באוני' ניו יורק). לדעתי אין כל כך מה לחשוש בשאלת השפה. גילי צודקת שהכל באנגלית ושנדרשת רמה גבוהה כדי להצליח, אבל התכניות לזרים מותאמות לאנשים שאנגלית היא לא שפת אמם. בחלק מבתי הספר מציעים תכניות קיץ בחודש-חודשיים שלפני תחילת הלימודים (בתשלום נוסף) לצרכי תגבור שפה. אפשר גם להכנס לאתר של רוזטה סטון (או עוד אתרים) וסתם לדבר באנגלית עם אנשים מכל העולם. תנסה לקרוא קצת, או להוריד הרצאות באייטונז יוניברסיטי (עדיף במשפטים). כל זה יכול לעזור. אבל אני לא הייתי חוששת מעניין השפה. באשר לכסף לעומת זאת, הסיפור מעט שונה. תראה אם יש לך מימון מהסוג שיאפשר לך לבקש ויזת J ולא ויזת F. יש בן זוג/בת זוג? זה גם שיקול לסוג הויזה. כך תוכל לעבוד. התמריץ של אוניברסיטאות לקחת סטודנטים זרים הוא בעיקר כלכלי. אז אם אתה לא מצטיין - אז הסיכויים לא גבוהים. יש כל מיני פתרונות יצירתיים לגרד מפה ומשם, אבל הרבה אנשים בונים על עבודה אחר כך. בשוק של היום זו לא בהכרח העצה הטובה ביותר. בקיצור, תעשה את המקסימום - תחרוש את האינטרנט, תפנה למרצים שלך שיתנו לך רעיונות, דבר עם הסוכנות, עם סניף הלל הקרוב למוסד וכו' - אולי תגרד קצת (בהלל לפעמים יש מלגה תמורת התחיבות שלך להשתתף בשיעורי גמרא או מחשבבה יהודית. אבל בגדול - בלי מלגת הצטיינות - קח בחשבון בור כלכלי. של 50 אלף דולר ככה. ואז תנסה לצמצם אותו בכל מיני שיטות. בהצלחה! ליטל