המלצות

  • לימודי דוקטורט ממוסד מוביל בחו"ל
    אבי | 22/12/2012 19:13

    שלום רב,שמי אבי, אני בוגר תואר ראשון בהצטיינות מאוניברסיטה בארץ (ממוצע 87.5) ותואר שני מאותה אוניברסיטה (מסלול מואץ. בלי תזה. ממוצע 88).כיום אני מתמחה במשרד מסחרי גדול (אחד מ20 המשרדים המובילים).קריירה אקדמית מעניינת אותי ואני מעוניין ללמוד לדוקטורט במוסד מוביל בחו"ל (ארה"ב או אנגליה).מניסיונכם, מהם הקריטריונים הנדרשים לשם כך?האם העובדה שיש לי תואר שני, לא מחקרי מהארץ מסייעת? האם מכריים בו שם? האם כדאי להלשלים קודם את לימודי התזה בארץ וכך קל יותר להתקבל לשם?האם ממוצע הציונים שלי טוב מספיק? במידה ולא, האם יש דרך לפצות על כך?מבחינת המלצות- בתקופת הלימודים שימשתי כעוזר מחקר של מספר מרצים שישמחו לכתוב לי המלצה. הם מוכרים מאוד באקדמיה בארץ וכן בעלי שם מסויים בקהילה האקדמית בחו"ל אך אינם "בליגה" של שופטי העליון בדימוס- ברק, חשין וכדומה או מרצים בסדר גודל כזה (הם צעירים יחסית). עד כמה המלצה מהם תעזור? כמו כן, עד כמה המלצה משותף במשרד בו אני מתמחה מסייעת ומשפיעה (מדובר במשרד גדול ומוביל בארץ שעובד הרבה עם חו"ל וחברות גדולות אך אני מניח שאין ממשקים עם האקדמיה בחו"ל).מלבד שירותי הצבאי ועבודתי כעוזר מחקר עבדתי בתפקידי הדרכה שונים, מה עוד "צריך להופיע בקורות החיים שלי" בכדי לשפר את סיכויי להתקבל?כמו כן, האנגלית שלי טובה, אך איננה מושלמת (אני מדבר וקורא בצורה שוטפת לחלוטין, אך לכתוב עבודות ארוכות באנגלית יהיה לי קשה) עד כמה גבוהה רמת האנגלית הנדרשת? כמו כן, כמה זמן אורך מסלול לימודים ממוצע כזה עד לקבלת הדוקטורט ומהי עלותו הממוצעת (פחות או יותר)?סליחה אם הארכתי בדברים ותודה רבה-רבה מראש על הייעוץ והסיוע.

    • המלצות
      עו"ד אילן פוקס | 24/12/2012 18:37

      היות ונגעת בנושאים רבים נתחיל מאחד ואולי אחרים ימשיכו. המלצות הן עניין חשוב. כמי שהיה בשני עברי המתרס הן כמי שהסתמך על המלצות והן מי שכתב אותן אני יכול לומר שישנם מצבים שמכתבי המלצה יכולים להיות גורם מכריע. המלצה טובה היא שילוב של התוכן אבל גם של מי שחתום על המכתב. מכתב בן שורות ספורות על כך שהתלמיד קיבל ציון גבוה בקורס בדיני חברות אפילו חתום בידי "ממליצים מן הליגה הראשונה" לא יועיל הרבה. כך גם מכתב נוטף נופת צופים החתום על ידי מתרגל בקורס אותו לקחת. במילים אחרות עליך לאזן בין שני הגורמים הללו. יכולות להיות לכך השלכות הן לעניין הקבלה וגם לעניין מלגות. הייתי עד למקרה בו ממליץ ישראלי מן הדרג הראשון באמצעות שיחת טלפון הוביל לקבל מלגת קיום לסטודנטית באוניבסיטה מובילה בקנדה.

      • אנגלית
        עו"ד אילן פוקס | 30/12/2012 22:07

        התייחסת לרמת האנגלית שלך. ובכן יכולות הכתיבה שלך הן במרכז הקרירה האקדמית בלי שום ספק. היכולת שלך להתקדם תלויה ביצירה אקדמית שצריכה להיות בהירה וכתובה באופן שעונה על סטנדרטים מקובלים בתחום. שנות הדוקטורט הן שנים בהן תצטרך לעבוד קשה והרבה על מנת לשפר את כישורי הכתיבה שלך. התהליך הזה נמשך שנים רבות אחרי הדוקטורט (במיוחד לאור היקפי הפרסומים הנדרשים היום על מנת להתקדם במסלול האקדמי)

    • יעוץ ללימודי דוקטורט בחו"ל
      יואל | 14/03/2013 10:53

      גם אני שקלתי דוקטורט בחו"ל למרות שבסוף לא נרשמתי

      • לימודי דוקטורט
        הפרשנית | 17/03/2013 01:01

        טוב בהמשך לנושא ההמלצות. אין ספק שלהמלצות וציונים משקל בהליך הקבלה כמו גם לקורות החיים. הכוונה היא כי סיכוי הקבלה גבוהים יותר כאשר קורות החיים משקפים את יכולתך לערוך מחקר אקדמי עצמאי, ניסיון רחב, חשיבה משפטית ועוד. מה גם, שלמכתב הכוונות והצעת המחקר משקל מכריע בהליך הקבלה לתואר דוקטורט במשפטים. זוהי ההזדמנות שלך להסביר את הסיבות בגינן אתה מעוניין להתקבל לימודים, את הכיוון המחקרי עליו חשבת ועוד. בעבור וועדת הקבלה זוהי ההזדמנות להתרשם ממך מעבר לנתונים היבשים. בנוגע ללימודים בחו"ל מניסיוני מעט מאוד אוניברסיטאות (בעיקר בארצות הברית) מקבלות ללימודי דוקטורט מי שלא סיים את התואר השני שלו באותו המוסד. בדרך כלל אוניברסיטאות מן השורה הראשונה יציינו זאת בתנאי הקבלה באתר. אך גם אוניברסיטאות אשר אינן מציינות זאת נוהגות להדיר בוגרי אוניברסיטאות אחרות.על כן, הייתי שוקלת הרשמה לתואר שני נוסף (בארצות הברית) או באירופה. במהלך שנת הלימודים הזו תוכל לשפר את כישורי האנגלית שלך, לעבוד על כתיבה אקדמית באנגלית, להתנסות בכתיבת עבודת מחקר עצמאית - חוויה שיכול ותחדד אצלך את הרצון לבחור בקריירה אקדמית או שלא. נתקלתי בסטודנטים זרים רבים אשר התחילו במסלול LL.M. ולאחר מכן המשיכו במסלול לדוקטורט (waived the LL.M).בהצלחה