תשובה

  • לימודי משפטים בארה"ב
    יונית | 27/06/2012 11:33

    שלום רב, אני שוקלת לימודי משפטים בארה"ב באוניברסיטת קולומביה. מישהו יודע מהם תנאי הקבלה והאם כדאי לבדוק מוסדות אקדמיים נוספים? תודה.

    • תשובה
      עכבר ספרייה | 27/06/2012 18:25

      היי יונית,תנאי הקבלה לתואר שני במשפטים הם תנאים הוליסטיים, כלומר אין ציון ברור או תנאי קשיח שלפיו מודדים את המועמדים. ואני ארחיב מעט יותר מאחר ויצא כבר לראיין מועמדים (הליך שנעשה במעט אוניברסיטאות ובעיקר במקרים גבוליים).בגדול, תוכניות הלימודים לתואר שני מתחלקות למספר קבוצות וקבוצות משנה.הקבוצה הראשונה: הטופ 10 או הטופ 14 כמו שחלק מגדירים זאת (וכוללים אז גם את דיוק, יו סי אל איי, נורת'ווסטרן, קורנל וג'ורג'טאון).הקבוצה השניה: אוניברסיטאות הדרג השני, אלה שעדין נחשבות יוקרתיות אבל לא נמצאות בטופ 10/14, לדוגמא אוניברסיטת בוסטון, אוניברסיטת ונדרבילט, אוניברסיטת וושינגטון וכו'. מדובר באוניברסיטאות מאוד נחשבות, אבל מכל מיני סיבות מעט מאוד ישראלים הולכים ללמוד שם (אולי להוציא את אוניברסיטת בוסטון).הקבוצה השלישית: כל היתר למעשה כמו פורדהם, ישיבה יוניברסיטי וכו', לא חסר אוניברסיטאות סבירות אבל שלא מדורגות ממש גבוה ברשימות הדירוגים. בכוונה ציינתי שתי אוניברסיטאות שיש בהם נוכחות ומסורת של ישראלים (כולל מילגות! שיקול חשוב).בתוך הקבוצות האלה, יש חלוקה נוספת, תוכניות גדולות ותוכניות קטנות. התוכניות הגדולות הכי ידועות הן nyu (כ 400-500 סטודנטים), ג'ורג'טאון, קולומביה (כ 200 סטודנטים), הרווארד (כ 150 סטודנטים, גדולה אבל כמובן מאוד מאוד מאוד יוקרתית). התוכניות הקטנות הן: ייל כמובן (כ 25 סטודנטים, אולי הכי קטנה בארה"ב), מישיגן (כ 40 סטודנטים), דיוק (כ 80 סטודנטים) וכו'.בלי הסבר נוסף את יכולה כמובן להבין לבד שקשה יותר להתקבל לאוניברסיטה שמדורגת גבוה וקל יותר להתקבל לאוניברסיטה יוקרתית פחות שמדורגת נמוך יותר.אבל יש אלמנט נוסף, בתוכניות המובילות יש נתון משמעותי והוא המדינה ממנה את מגיעה. האוניברסיטאות המובילות אוהבות מאוד שיש להן נציגות ממספר גדול של מדינות ולכן פעמים רבות את מתחרה קודם כל מול המועמדים שהגיעו מאותה מדינה כמוך, ולכן לעיתים מועמד ממש חזק שהתמחה אפילו בבימ"ש העליון בישראל לא התקבל להרווארד בשנה מסויימת בגלל שהתחרו מולו עוד 3-4 מועמדים שעשו התמחות דומה או טובה יותר (לדוגמא אצל שופט ידוע יותר) אבל היה להם יתרון כזה או אחר על פניו והוא בסופו של דבר למד "רק" ב nyu או קולומביה. מכאן, קשה מאוד לומר מה תנאי הקבלה מאחר והם מאוד הוליסטים ולעיתים מאוד שונים.בגדול, וזה ממש בגדול, לאוניברסיטאות המובילות בארה"ב חשוב לראות מועמד מישראל שלמד במוסד שמוכר להם (אחת האוניברסיטאות או אחת המכללות הידועות כמו המכללה למנהל והבינתחומי), דירוג גבוה בכיתה (בסביבות ה 15-20 אחוז זה בדר"כ המינימום), התמחות טובה וידועה ו/או נסיון עבודה משפטי יוקרתי ישדרג מאוד את המועמדות שלך ויכול לסייע מאוד בקבלת מילגה מהאוניברסיטה. וכמובן, המלצות. נושא ההמלצות קצת הפך לנדוש מאחר ובמקרים רבים ישראלים מגישים המלצות שהם עצמם כתבו והיו מקרים שזה גרם לפיספוס מאחר והם לא היו מספיק טובות או קצת נדושות, אבל המלצה טובה מאדם המוכר לועדת הקבלה יכולה לעשות קסמים ולהביא מועמד סביר למצב בוא הוא אפילו מקבל מילגה כלשהי ולכן אני ממליץ מאוד להשקיע בזה המון תשומת לב.לא פירטת כלל מה הרקע שלך, ולכן אי אפשר להעריך את סיכויי הקבלה שלך באופן ספציפי, אז השתדלתי לתת סקירה כללית של ההליך והמצב כמו שהוא היום.בהצלחה!

      • מה עם שיקגו?
        מיכל | 15/09/2012 23:48

        עצוב לי לראות שבתגובה הזאת כמו ברוב התגובות יש התעלמות מחלק מהאוניברסיטאות היותר טובות בארה"ב. ציינת מספר רב של אוניברסיטאות אולם שיקגו לא הוזכרה, בעוד שתוכנית ה-LLM כאן מדורגת כאחת מבין הכי טובות בארה"ב ולא רק זאת מבחינת משפט וכלכלה יש באוניבסיטה הזאת את התוכנית הטובה בעולם. יש נטייה בישראל ללכת אחרי הזהר שבשם כגון הרווארד או ייל (וכן אין ספק ייל היא האוניברסיטה הכי טובה) וזה חבל כי יש אוניברסיטאות שמציאות לא רק תנאים טובים אלא גם לימודים אקדמאים ברמה גבוהה, אמנם קבלה לשיקגו יותר קשה משאר המוסדות אבל למי שמתעניין במחקר ובלימודים אקדמיים זאת הינה בין האפשרויות הטובות.

    • מדוע אתה מתמקדת בקולומביה?
      עו"ד אילן פוקס | 27/06/2012 18:33

      האם ישנה סיבה מיוחדת?