תשובה

  • מתלבט לקראת בחינת הבר בניויורק
    הדר | 22/06/2012 01:21

    שלום רב,שמי הדר והוסמכתי כעו״ד לפני שנה. היום אני גר בניויורק ועובד בעבודה שאיננה משפטית כלל. אני חושב ברצינות רבה לגשת למבחני הבר והדבר היחיד שעומד בפני הוא בעיקר הכדאיות. על פי מיטב הבנתי ולפי פורומים והרשת בכלל המבחן מאוד קשה מצריך השקעה רצינית של זמן וכסף בנוסף לכל האמור הבנתי שהסיכוי למצוא עבודה בתחום בניויורק קשה עד מאוד ואף שואף לאפס. לאור האמור רציתי לדעת מה הכדאיות של ההשקעה בהינתן האמור לעיל ובהינתן העובדה שאין לי נסיון בתחום כעו״ד מלבד העובדה שהתמחתי שנתיים. האם ההסמכה בניויורק מוערכת בארץ כגובה ההשקעה או שזו עוד שורה בקורות החיים?

    • תשובה
      עכבר ספרייה | 24/06/2012 23:18

      היי הדר,שוק עריכת הדין, כמו כל שוק העבודה האמריקאי, לא במצב מדהים, בלשון המעטה. לכן, סיכויי מציאת העבודה ללא תואר אמריקאי (תואר שני במשפטים בארה"ב מהווה את הדרך המרכזית למציאת עבודה עבור עו"ד זרים) נמוכים מאוד (הם נמוכים מאוד גם עם תואר שני אבל עדין יותר סבירים מאשר ללא התואר). יתרה מכך, רוב עו"ד הזרים שמוצאים עבודה, עושים את הבר רק לאחר שיש להם כבר הצעת עבודה קונקרטית ואז מי שמשלם על ההוצאות הקשורות לבר הוא המעסיק.לגבי מידת ההערכה לבר של ניו יורק בישראל, זה נחמד, אבל בפועל מעבר לתוספת שולית במשכורת וכוכבית ליד השם בנייר הפירמה, אין לזה שום משמעות. משרדי עו"ד בישראל משתדלים מאוד להימנע ממתן יעוץ משפטי אמריקאי, הן בשל חוסר יכולת מקצועית והן בשל כיסוי בטוחי.לפי מה שתיארת, נראה לי (וזו דעתי האישית בלבד) שהסיכויים שלך למצוא עבודה כעו"ד בניו יורק ללא נסיון וללא קשרים וללא ההשכלה האמריקאית, יהיה קשה מאוד.אבל... וזה אבל גדול, מי אני שאומר לך לא לעשות צעד כזה? כבר היו דברים מעולם, וזה לא אומר שאתה לא יכול להצליח כנגד כל הסיכויים. אז אם אתה באמת מאמין ביכולת שלך וממש רוצה, למה שלא תעשה את זה?בהצלחה בכל מקרה!

    • מבחני הבר בניו יורק
      עו"ד גילי גיבלי (רישיון מוקפא) | 25/06/2012 18:33

      היי הדר, תודה על הפוסט! נראה לי שהשאלה הגדולה היא – למה הינך מעוניין ברישיון ערכית דין בניו יורק? האם אתה באמת רוצה להיות עורך דין בניורק (או בארץ) או שאתה רוצה להשתמש ברישיון כקרש מינוף בניו יורק על מנת להגדיל את הסיכויים שלך להשתלב במקום עבודה אחר שלא בתחום המשפטי? בכל מקרה, כדי לענות על שאלתך אצא מנקודת הנחה שאתה מעוניין להיות עורך דין בניורק ושבמקום העבודה הנוכחי אין מחלקה משפטית שתוכל להשתלב בה ו/או שאין לך שום קשרים שיוכלו להבטיח לך להשתלב במשרד עורכי דין בניורק או במחלקה משפטית של חברה (שאחרת אתה לא צריך את עצתי כמובן...). גם אני כמוך, נמצאת בניורק עובדת בעבודה שאינה משפטית (פיננסים) ועד לפני מס' חודשים שברתי את הראש לגבי הכדאיות ברישיון הבר הניורקי... אחרי הרבה לילות לבנים (ועוד יותר שערות לבנות על הראש) שאלות תחקורים ובדיקות עם עורכי דין אמריקאיים וח'ברה ישראלים שנגשו לבר הניורקי - הבנתי שהדרך היחידה לעורכי דין ישראלים בניו יורק להקנות לעצמם יתרון יחסי (בניורק) ומשמעותי (בישראל ) היא לא לגשת רק למבחני הבר עצמם אלא להצטייד בתואר 2 במשפטים ממוסד אמריקאי וזאת ממספר סיבות: 1. שוק עריכת הדין בניורק מוצף למדי, קשה מאוד למצוא עבודה במיוחד שמי שמתחרה איתך על התפקיד הוא עורך דין אמריקאי עם השכלה משפטית ממוסד אמריקאי ועם אזרחות אמריקאית (שהרי מי רוצה לשבור את הראש עם ויזת עבודה לעורך דין ישראלי), בהיעדר ניסיון במשרד עורכי דין בישראל (במיוחד מהפירמות הגדולות המעורבות בעסקאות בינלאומיות או נישה מסויימת כגון חברות טק, ביוטק, סטארפים וכדו'..) ו/או בהיעדר תואר שני ממוסד אמריקאי - הסיכויים למצוא עבודה קלושים ביותר.. תמיד תוכל לבדוק עם משרדי עו"ד הישראלים הפועלים בניורק - אולם גם הם מעדיפים עורכי דין ישראלים עם תואר 2 במשפטים ממוסד אמריקאי. 2. אם ברצונך לחזור לישראל ולהשתלב באחד המשרדים הגדולים (ובהנחה ששם אתה רוצה להשתלב..) - אני חושבת שרישיון עו"ד מניורק, יוכל לפתוח לך את הדלת לראיון ראשוני באותו משרד (אין מה לעשות פסיכולוגית זה עובד וגם שיווקית זה נחמד שיש לאותו משרד דף פירמה עם המון כוכביות של עו"ד מחו"ל ), אבל אם אין לך משהו אמיתי להציע ו/או תחום מומחיות שנותן לך יתרון משמעותי (כמו תואר 2 בקניין רוחני ו/או התמחות בתחום מסויים במשרד עו"ד אמריקאי ) - לא בטוחה שזה יעזור... 3. במאמר מוסגר אציין כי גם אם תחליט שלא לגשת למבחני הבר ו/או תחליט לחפש עבודה שאינה משפטית בניו יורק, אני חושבת שעם רזומה של תואר 2 במשפטים ממוסד אמריקאי (גם בלי רישיון ערכית דין בניורק) – תגדיל את הסיכויים שלך למצוא עבודה עשרות מונים (יש לי מספר חברים שעשו רק את התואר ה 2 במשפטים והשתלבו במהירות בחברות אמריקאיות גדולות). אז לסיכום – לדעתי – רישיון הבר לכשעצמו אינו כדאי ואינו משתלם אולם תואר 2 + רישיון משתלם ביותר, יגדיל את הסיכויים להשתלב בשוק העבודה בניורק ויקנה לך יתרון משמעותי גם בשוק בארץ!