חוק הגנת הפרטיות וחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו

  • שימוש בשם
    עדי | 31/05/2010 15:59

    אני לומדת במוסד אקדמי, והמכללה מכינה ספר עבודות סטודנטים להפצה לצורכי יח"צ של המכללה. ביקשתי מטעמים אישיים שלא לפרסם את שמי (אין לי בעיה שיפרסמו את עבודתי אך יש לי בעיה עם פרסום שמי בציבור), אך הם טוענים שזה תנאי לקבלת התואר. האם זה חוקי לפרסם את שמי למרות אי הסכמתי? האם אפשר למנוע מהם לפרסם את שמי באמצעים משפטיים?

    • חוק הגנת הפרטיות וחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 02/06/2010 23:31

      ראי סעיף 7 לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וכן ראי את חוק הגנת הפרטיות. לכאורה, זכותך להימנע מפרסום שמך. יחד עם זאת, במידה וחתמת להם בהתחלת הלימודים על עניין זה, יקשה עלייך להתנגד לדבר. אני מניח שיש חתימה שלך על הנושא ובאופן פוזיטיבי ועצתי לך שיראו לה הסכמה זאת. זכותך, כמובן, אף לפנות לביהמ"ש בנושא ולבקש מניעת פרסום שמך.