נדמה לי ממה שהבנתי..

  • אפשר קצה חוט מה עמדת המשפט העברי בנוגע לאיסור זנות?
    מעיין לב | 06/12/2007 08:45

    קצת חצוף אני יודע. אבל השבת למדנו על יהודה ותמר. אם לא מטייחים, הרי שיהודה (שהוא כנראה אבינו היום, שכן כולנו משבט יהודה, לא?) בעצם הלך לו לפרוצה לספק את ייצרו. האם מכאן אפשר ללמוד שגישת המשפט העברי לזנות בכלל היא גישה מקילה? סליחה על הבוטות בשאלה, אבל היא באה ממקום של רוצה תשובה ולא של מקניט ומתחצף. תודה

    • נדמה לי ממה שהבנתי..
      אופציה להסבר | 07/12/2007 16:10

      שהדבר העיקרי הנלמד ממעשה יהודה ותמר, היא חשיבות לקיחת אחריות - יהודה לא מתבייש להודות שטעה, ולהודות שחטא, ולמרות הקלון, הוא לוקח אחריות על מעשיו, וודאי אין כאן מטרה להראות יחס מקל כלפי תופעת הזנות

    • איסור זנות
      ד"ר יצחק ברנד | 09/12/2007 00:55

      נחלקו ראשונים בשאלה אם מותר לקיים יחסי אישות מחוץ לנישואין. הרמב"ם (הלכות אישות א, ג) גורס שהדבר אסור מן התורה ("לא תהיה קדשה מבנות ישראל"): "כל הבועל אשה לשם זנות בלא קידושין לוקה מן התורה מפני שבעל קדשה".רמב"ן בתשובה (מובא בכסף משנה שם) קובע שהאיסור חל על גדולי ישראל, אולם המון העם רשאים, אם המעשה מכוון לשם אישות. אחד השיקולים המרכזיים אותו יש לשקול הוא האלטרנטיבה (דברה תורה כנגד יצר): אם היתר הזנות עשוי לצמצם את העבריינות - ייתכן שיש להתירו.

      • איסור זנות
        אריאל טל | 08/04/2008 18:16

        בהמשך לדבריו המלומדים של ד"ר ברנד. שנא' "לא תהיה קדשה מבנות ישראל" התורה אסרה על בנות ישראל לעסוק בזנות וכן דמי הזנות נאסרו ע"פ דין. בעילת אישתו של האדם לשם תענוג ללא מטרה להביא ילדים לעולם אסורה ע"פ עיקר דין ומצינו זאת ב- ער ואונן ששכבו עם תמר לשם בעילה בלבד ועל כן הם נענשו במיתה. ע"פ הזוה"ק יש איסור חמור לשכב עם אישה זונה , שכן בבעילת הזונה היהודי מאבד את הרושם הקדוש של ברית המילה וכאילו מתבטלת ברית המילה ואותו האדם הנו בעל עורלה