הנה זה שוב בא...

  • בחירת מוסד
    דניאל | 22/11/2012 13:09

    אהלן,אני חייל משוחרר שמתעתד ללמוד משפטים ומתלבט קצת לגבי המוסד. יש לי ציון פסיכומטרי מאוד גבוה אך בגרויות יחסית נמוכות ככה שאני לא עומד בתנאי הקבלה ללימודי משפטים באוניברסיטאות. אני טס בעוד כחודש לטיול וחוזר ביוני ככה שהאופציות שעומדות בפני כרגע הן: לימודים באחת הממכללות עם דגש למכללה למנהל (עומד בתנאי הקבלה), מעבר של שנת מכינה באוניברסיטת ת"א או בעברית ("בזבוז" (?) של שנה)או לימודים באנגליה באוניברסיטה בעלת שם בינלאומי, אך עדיין לא מהטופ העולמי\אירופאי. חשוב לציין שככל הנראה אחזור לארץ לאחר התואר. כמו כן שמעתי שמשרדים גדולים לא בדיוק מתלהבים מסטודנטים שלמדו באנגליה. האם יש אמת בדבר?אשמח לשמוע דעות של אנשים שיותר מעורים ממני בקלחת המשפטית בארץ (מה מחפשים משרדים מובילים, ומה יוביל אותי בסופו של דבר לעתיד "ורוד" יותר בתחום)תודה!

    • הנה זה שוב בא...  לת
      מאס | 23/11/2012 23:42

    • לימודים בחו"ל
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/11/2012 18:00

      אני חושב שאם אתה מסוגל לסיים בהצלחה תואר באנגליה במוסד מכובד זה יתן לך עדיפות על חלק ניכר מהסטודנטים. לגבי שנת "בזבוז" במכינה, זו שאלה קשה מאוד, אם אתה מתקבל לת"א/ירושלים אז השנה בהחלט לא היתה בזבוז. במילים אחרות, אם אתה משוכנע שלאחר המכינה אתה תתקבל לאוניברסיטה, לאור מצב השוק כיום, בהחלט הייתי מציע לך לבזבז שנה וללכת על זה במקום על לימודים בחו"ל. סה"כ יש לך מספיק שנים לעבוד, ותאמין לי שנה יותר או פחות, לא תשנה לך דבר.