יציאה לחו"ל בעת שחרור מנהלי

  • יציאה לחו"ל שחרור מינהלי
    ניקו | 18/04/2024 15:02

    שלום רב,
    סעיף 68ה לפקודת בתי הסוהר קובע שדין שחרור מנהלי כדין שחרור על-תנאי. בחוק שחרור על תנאי בסעיף 13(ד) מצוין, שבהיעדר קביעה אחרת של הועדה, יותנה שחרורו של אסיר בתנאים המנויים בחוק שחרור על תנאי ובין היתר בסעיף 13(ד)(4), הקובע איסור יציאה של האסיר הארץ. האם התנאי הנ"ל חל במהלך תקופת השחרור המינהלי? למי הסמכות לקבוע אחרת ולשנות את התנאים? שכן אין ועדה המורה על שחרורו של אסיר בעת שחרור מינהלי. תודה

    • יציאה לחו"ל בעת שחרור מנהלי
      עו"ד אמיר מורשתי | 02/05/2024 18:42

      ניקו יקר, כפי שציינת בהתאם לסעיף 68ה לפקודת בתי הסוהר, דין שחרור מנהלי כדין שחרור על תנאי. וכי תנאי השחרור המנויים בין היתר בסעיף 13(ד)(4) בהחלט יכולים לחול גם על השחרור המנהלי. יחד עם זאת צריך לזכור שיש את סעיף 15 לחוק שחרור על תנאי הקובע : " 15. הועדה רשאית, בכל עת, עד תום תקופת התנאי, לשנות, לפי שיקול דעתה, את תנאי השחרור שנקבעו לפי הוראות סעיף 13(ב) עד (ד)" ומכאן, ככל ומתברר שאכן אדם ששוחרר בשחרור מוקדם מנהלי בלבד ( ולא קיבל נניח שחרור מוקדם בנוסף ולכן לא עבר ועדה ) יש כנגדו צו עיכוב יציאה מן הארץ- הוא יכול לפנות לועדת השחרורים ולבקש היתר לצאת לחו"ל ובסמכותה לאשר זאת. מקווה שהייתי לך לעזר

      .
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי