אי מתן זכות קדימה בצומת

  • משפט בנשוא אי מתן זכות קדימה
    ניר | 13/04/2024 22:54

    קבלתי זימון למשפט משוטר בגין אי מתן זכות קדימה בתמרור 302.  השוטר ציין כי בצעתי עצירה בצומת כנדרש אולם לא נתתי זכות קדימה לרכב בכך שיציאתי מהצומת גרמה לרכב שהגיע, לשנות את מהירות נסיעתו ולבלום מעט. בשימוע המשטרתי לאחר מכן לא נפסל רשיוני.  אני נוהג כבר 45 שנה ללא פסילות עם עבירות מועטות (כולל אי עצירה בתמרור עצור), אבל לא בצעתי עבירה מסוג זה בעבר,

    א.בהנחה שאודה בביצוע העבירה, האם קיים סיכוי גבוה לפסילת רשיון במשפט?

    ב.בהנחה שאודה בביצוע העבירה, האם כדאי להופיע למשפט, או עדיף לשלוח בכתב את בקשתי להקלה בעונש ללא הגעה למשפט?

    • אי מתן זכות קדימה בצומת
      יעקבי | 17/04/2024 15:49

      שלום ניר,

      א. אי מתן זכות קדימה לרכב אחר בצומת - עבירה שהעונש לעובר אותה כולל שלושה מרכיבים: שלילה בפועל (1-2 חודשים), שלילה על תנאי (1-2 חודשים למשך 1-2 שנים) וקנס כספי,

      ב. בהנחה שאתה מודה: ביום המשפט גש אל התובע/ת ובקש להגיע להסדר לפיו אתה תודה באשמה ותחסוך מזמנו (היקר) של בית המשפט תמורה המרת סעיף האשמה לסעיף דומה, מקל יותר. על פי ותק נהיגתך וגיליונך התעבורתי (הבלתי מעיק) והעובדה שרישיונך לא נשלל ע"י ק. תנועה, יש מצב שיתחשבו בך. אתה יכול לצאת בקנס 250-500 ש"ח ובלי נקודות.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.