נהיגה תחת השפעת אלכוהול

  • בדיקת ינשוף להולך רגל
    בר | 12/04/2024 20:27

    במהלך ירידה במדרגות, כשאני סוחב קורקינט מקופל, נשברה המצערת של הקורקינט והוא הושבת, מה שאילץ אותי ללכת ברגל חזרה הביתה ולגרור את הקורקינט איתי.

    במהלך הצעידה הגעתי למחסום משטרתי על הכביש, שם שוטר בא אליי למדרכה, עצר אותי, ביקש ממני להזדהות וחקר אותי מאיפה באתי, לאן אני הולך ומה כתובת המגורים שלי ודרש ממני לעשות בדיקת ינשוף ואמר לי ש"אני לא צריך לרדת מהקורקינט כשאני רואה מחסום משטרתי" (כלומר, הוא *הניח* שזה מה שעשיתי. הסברתי לו את המצב והוצאתי לו את המצערת השבורה מהכיס.

    זה לא שכנע אותו והוא עשה לי ינשוף שיצא שלילי כמובן ואז הוא אמר לי "אם אתה ממשיך לנסוע מפה אז רק בימין ועם קסדה". שוב הוצאתי לו את הידית ואיחלתי לו לילה טוב. דאגתי להיות מנומס ושהשיח יהיה באווירה טובה ולא התווכחתי או משהו, עשיתי מה שביקש. הכל מתועד ומצולם.

    אני חושב על זה עכשיו, אם היתי נוסע בקורקינט לאירוע חברתי, שותה, וחוזר ברגל תוך שאני גורר איתי את הקורקינט, והינשוף היה יוצא חיובי, היתי מאבד את הרישיון שלי בלי שעשיתי שום עבירה? האם זה קביל ומקובל לעצור הולך רגל ולעשות לו ינשוף רק בגלל שהוא גורר איתו קורקינט? תודה.

    • נהיגה תחת השפעת אלכוהול
      יעקבי | 15/04/2024 07:33

      שלום בר,

      קורקינט (גלגינוע) חשמלי מוגדר בתקנות התעבורה כ"התקן דו-גלגלי או תלת-גלגלי שהותקן בו מנוע חשמלי..."}. בפועל מתייחסים אליו ככלי רכב.

      ע"מ מנת להאשים נהג בנהיגה תחת השפעת אלכוהול יש לראותו נוהג ברכב (גם הוא רק יושב בכסא הנהג והרכב מונע אך לא זז, ייחשב לנהג ברכב).

      במקרה שלך לא נחזית נוהג בהתקן ומשום כך לא קמה ראיה לנהיגה תחת השפעת אלכוהול.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע