עוד נקודה

  • דוח כמה חודשים לפני נקודות שלקראת מחיקה
    דור | 09/04/2024 14:29

    קיבלתי דוח של 6 נקודות היום.

    יש לי מעל 24 נקודות ורישום נקודות אחרון שלי ב20/09/2020

    זה אומר שעוד כחמישה - שישה חודשים ימחקו לי הנקודות אני מניח כי יעברו 4 שנים מהניקוד האחרון.

    האם זה אומר שאני יכול למשוך את החצי שנה הזו עם הדוח ואז ימחקו לי הנקודות כבר עד שתהיה הרשעה או שזה לא עובד ככה?

    אם זה כן עובד ככה, איך אמשוך חצי שנה? האם לחכות איזה 28 ימים ולשלוח בקשה לביטול דוח, ואז לחכות שיחזור תשובה מהמשטרה ולאחר מכן לבקש להישפט אחרי 30 יום?

    או לחכות עם הדוח המקורי איזה 88 ימים ואז לשלוח בקשה ערעור בדואר רשום? כמה זמן יקח ההליך? כמה זמן לוקח עד שיזמנו למשפט?

    תודה רבה

    • עוד נקודה
      דור | 09/04/2024 14:46

      הבנתי שהתאריך ביצוע עבירה הוא מה שנחשב. השאלה אם עד שינתן הדין (עד שאשפט או אבצע תשלום) אם יגיע ה4 שנים האם ימחקו בינתיים ברקע הנקודות. ומה קורה אם אני מורשע אחרי זה, האם פתאום הם יצוצו שוב בחזרה?

      איך זה עובד בדיוק

    • שיטת הניקוד
      יעקבי | 09/04/2024 21:55

      שלום דור,

      היות שצברת מעל 22 נקודות אתה חייב לעבור שני קורסים (קורס בסיסי לנהיגה נכונה וקורס נוסף מטעם רשות הרישוי). בלי לעבור את שני הקורסים הנ"ל לא תתבטל תקפות הנקודות שלך.

      בנוסף, קרא נוסח תקנת תעבורה 547 סעיף ה':

      (ב) נקודות יהיו תקפות במשך שנתיים מיום ביצוע העבירה.

       (ג) על אף האמור בתקנת משנה (ב), אם הצטברו לחובתו של נהג 22 נקודות או יותר בתוך פחות משנתיים, הנקודות יהיו תקפות למשך 4 שנים מיום ביצוע העבירה.

       (ג1) מועד רישום הנקודות במרשם העבירות אינו משפיע על מניין התקופות כאמור בתקנות משנה (ב) ו-(ג).

       (ד) (בוטלה).

       (ה) חדלו נקודות מלהיות נקודות תקפות, ולאחר מכן נרשמו לחובתו של נהג נקודות בשל עבירה שבוצעה בתוך התקופה האמורה בתקנת משנה (ב) או (ג), לפי העניין, יראו את כל הנקודות האמורות כנקודות תקפות ויחולו עליהן הוראות תקנות משנה (ב) ו-(ג), לפי העניין.

      כלומר, לא יעזרו לך כל ההתחכמויות שמנית.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.