מנהלת דיירים

  • כתב מינוי למנהלת דיירים בפרויקט התחדשות עירונית
    רונן | 06/04/2024 19:21

    כדי לקדם פרויקט פינוי בינוי פנינו לחברה מארגנת, והיא מבקשת שבעלי הדירות יחתמו לה על המסמך הבא:

    "הנדון: כתב מינוי למנהלת דיירים בפרויקט התחדשות עירונית בכתובת שלעיל.

    אנו החתומים מטה, בעלי הנכסים בכתובת לעיל, ממנים בזאת את החברה לשמש כמנהלת הדיירים, אשר תנחה אותנו, תסייע לנו בארגון וקידום הפרויקט, בהיבטים הבאים:

    • איתור כל בעלי הנכסים במתחם.

    • ארגון בחירת נציגות חוקית לכל דיירי המתחם.

    • ארגון מכרז לבחירת משרד עורכי דין לייצוג המתחם.

    • הנחיית הנציגות, באשר לדרך המתאימה ביותר וההוגנת ביותר, לאתר ביחד עם משרד עוה"ד שיבחר, את היזם המתאים ביותר למימוש הפרויקט (באמצעות עריכת מכרז יזמים - או בכל דרך אחרת).

    • סיוע לנציגות ולמשרד עורכי הדין שנבחר, בארגון אנשי המקצוע הרלוונטיים לקידום הפרויקט, כגון: חברת פיקוח בניה, שמאים, מודדים, אנשי ביטוח.

    • לפעול מול משרדי האדריכלים, העירייה, היזם וכל שאר אנשי המקצוע, באופן שאלה יתנו לבעלים את השירות האיכותי ביותר וללא כל עלות מצידם.

    • לפעול בכל דרך חוקית לדרבן את עבודת אנשי המקצוע ובכלל זאת את היזם ומשרד עורכי הדין שייבחרו, כדי שיפעלו באופן אפקטיבי ויעיל לקידום הפרויקט.

    • ארגון כנסים לצורך מתן הסברים בנושאים תכנוניים ומשפטיים עם אנשי המקצוע הרלוונטיים.

    • ארגון מערך החתימות על החוזים בנוגע לפרויקט, תוך עריכת פגישות אישיות עם כל בעלים למתן הסברים בכל ההיבטים של החוזה, על מנת להביא לחתימתם בלב שלם וללא היסוסים .

    • תאום ביקורם של אנשי המקצוע : שמאים, מודדים, מפקחי בניה וכיו"ב, מול כל דירה ודירה.

    • ארגון פינויים של הבעלים לדירות שכורות בעת פינוי המתחם, כולל תיאום ההובלות.

    • ארגון מערך החזרה של הבעלים לדירות התמורה, עם השלמת הבנייה וקבלת האישור לאכלוס המתחם.

    • עדכון הבעלים לאורך התהליך בכל התפתחות משמעותית, הקשורה בקידום הפרויקט.

    • זמינות גבוהה למתן מענה לשאלות של בעלי הנכסים והפניה שלהם לבעלי המקצוע הרלוונטיים, במקרה בו המנהלת אינה מוסמכת לענות.

    מובהר כי לא יוטל עלינו החתומים מטה, כל תשלום שהוא עבור השירותים המופיעים לעיל. המנהלת תמומן ע"י היזם העתידי בהסכם נפרד שלה מולו.

    כמו כן מובהר, כי על המנהלת לפעול לטובת האינטרסים של בעלי הנכסים במתחם בהגינות, בתום לב וללא משוא פנים, תוך שקיפות מלאה ובכפוף להתחייבותה לכך שאינה ניצבת בניגוד עניינים כלשהו בקשר עם הפרויקט, נשוא מינוי זה."

    1. האם אני מבין נכון שהמסמך הזה הוא בעצם הסכם ארגון, כי החוק אומר שכל הסכם בקשר לפרויקט פינוי בינוי שהוא לא הסכם סופי עם היזם הוא הסכם ארגון, ולכן חלות על ההסכם הזה כל המגבלות בחוק המארגנים לרבות פקיעת תוקפו? או שאולי לא, אולי הכינוי "מנהלת דיירים" נועד בעצם להתגבר על חוק המארגנים?
    2. האם ההתייחסות פה לשכר הטרחה מאפשרת לחברה לחפש יזמים שונים ולבחור בזה שישלם לה את שכר הטרחה הגבוה ביותר?
    3. האם אתה ממליץ לחתום על מסמך מהסוג הזה מול חברה מארגנת, או לחלופין להתעקש לחתום על הסכם ארגון נו-שופ בנוסח המקובל?

    • מנהלת דיירים
      עו"ד הדר פינק טבת | 07/04/2024 13:14

      שלום, רונן

      מטרת הפורום אינה לבחון חוזים, לשם כך יש לפנות לייעוץ פרטני (בתשלום).

      באופן כללי אשיב לך, כי מינהלת איכותית עוזרת לקדם פרוייקטים. שכר המינהלת משולם ע"י היזם, כמקובל.

      אם אתם מאורגנים עם נציגות, ניתן לפנות קודם לבחירת עו"ד ולהתקדם משם. זו כבר תהיה עבודת המייצגים שלכם לבחון את ההסכם המוצע.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com