היעדרות לצורך בדיקות היריון

  • בדיקות הריון
    טל | 04/04/2024 11:43

    שלום

    ברצוני לברר עובדת שמציגה אישור עבור בדיקות הריון לדוג' מהשעה 8 בבוקר עד השעה 11

    אבל נעדרה כל היום בכלל

    לדבריה אמנם לא צריך לשלם את השעות שנעדרה מעבר ל שעות שבהם היתה בבדיקות אבל את השעות שכן היתה בבדיקות עליה לקבל תשלום על כך האם נכון הדבר?

    וגם האם אין צורך לעובדות לנסות לקבוע את הבדיקות בשעות אחרות מחוץ לשעות העבודה אציין שמדובר על עובדת 5 ימים בשבוע במשך 5 שעות ביום כך שנשאר לה זמן רב ביום ללכת למרפאה

    או ללכת מוקדם ולהגיע לעבודה אחרי זה אין לה חובה להיות דווקא בשעה מסויימת יכולה להגיע תמיד מאוחר בשעה שעתיים ולהשלים אם כן אולי שתעבוד אחרי הבדיקות או לפני?

    • היעדרות לצורך בדיקות היריון
      עו"ד רעות שגיב | 17/04/2024 07:52

      שלום רב

       חוק עבודת נשים מאפשר לעובדת בהיריון המועסקת במשרה מלאה להיעדר עד 40 שעות במהלך ההיריון לצורך בדיקות הקשורות בהיריון, והזכאות לעובדת במשרה חלקית הינה בהתאם לחלקיות משרתה. המעסיק רשאי לבקש אישור מהעובדת על קיומן של הבדיקות. הואיל והחוק מתייחס גם לזכאות באופן יחסי להיקף המשרה, לא ניתן לדרוש מעובדת כי תשלים את שעות ההיעדרות בגין הבדיקות בתום יום העבודה שלה או בשעות אחרות.

      בברכה,
      רעות שגיב, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      דרך מנחם בגין 144א, תל אביב
      טלפון: 03-7700655 ; מייל: office@gsg-law.co.il