מצוקת חניה ואכיפה

  • מצוקת חניה
    הדס | 04/04/2024 09:32

    שלום, קיבלתי דוח 500 ש"ח על חניה במדרכה תחת סעיף 9 (3). האומר העמדת רכב עם יותר מ2 גלגלים וחסימת מעבר מוחלטת

    בפועל אין חסימה מוחלטת לא להולך רגל ולא לכסא גלגלים. חניה מתורבת בעקבות מצוקה נוראית שהתגברה יותר ויותר, בשלב הראשוני אין אף פעם מספיק חניה ומשעות הערב מחנים פה חופשי על מדרכה או אדום לבן. לרוב דואגים לשחרר את החניה עד 7:00 בבוקר. (לא ראיתי שזה רשמי בכתב אלא זה מה שידוע ואני מתנהלת ככה אם אין חניה כבר יותר מ5 שנים באותו רחוב).

    בשלב השני החלה כבר לפני שנה  ויותר עבודות הרכבת, רחוב צמוד שנשללו ממנו המון חניות.

    בשלב השלישי המלחמה הארורה שבעקבותייה המון אנשים לא עובדים ונשארים בבית. כלומר תפוסת חניה נוספת.

    ובמקביל לכל השלבים הללו, עשרות מקומות חניה הן של נכה, או הגבלה בשעות.

    יש לציין שבתקופה הראשונה אחרי המלחמה שמצי לב  שלא ניתנו דוחות חניה כלל. (לא רשום בכתב רשמי איפשהו פשוט זה מה ששמתי לב).

    את הדוח הבוקר קבלתי בשעה 7:45, מחמת עבודת הלילה שלי אני חוזרת בשעות ללא חניה, חונה על המדרכה ומקפידה לקום מוקדם להזיז את הרכב.

    אך הפעם לא התעוררתי באמת כי רציתי לישון מספר שעות שפויות והורדתי את הרכב לקראת 10 בבוקר מהמדרכה.

    האם העירייה לא אמורה לקחת אחריות אם יש מצוקה נוראית?

    האם יש משהו שאוכל לעשות?

    יש לציין שאני עושה סיבוב שלם רק על מנת להחנות במקום חוקי, אבל 98% מהמקרים, אין כזה במיוחד בשעות הלילה.

    תודה:)

    • מצוקת חניה ואכיפה
      יעקבי | 05/04/2024 19:13

      שלום הדס,

      את מעלה טענה חשובה ונפוצה אודות מצוקת חניה.

      אכן יש עיתים בהן המשטרה ואף הרשות המקומית מגלות סובלנות לגבי עבירות חניה הנובעות מחוסר מקומות חניה.

      זאת לדעת כי מספר כלי הרכב הולך וגדל ולעומתו מספר מקומות החניה לא גדל בהתאם ואף נגרעים מקומות חניה חופשיים מכל מיני סיבות (אתרי בנייה, נכים, פריקה/טעינה, ועוד).

      מציע לך לפנות למפקח על החניה ברשות המקומית, להודות בעבירה ולבקש המרת הדו"ח באזהרה בנימוק של עבירה ראשונה מסוגה. יש מצב שייענה לך.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע