הפרעה לתנועה

  • קובץ מצורף דוח תנועה על חניה שנראית תקינה וללא תמרור איסור
    כפר סבאית | 03/04/2024 09:54

    חניתי בקצהו של רחוב הולנדי ללא מוצא במקום שנראה כמו חניה (מצ"ב צילום). קיבלתי דו"ח על הפרעה לתנועה. ערערתי על הדוח, הערעור נדחה ונכתב בו ש"חסמתי כניסה לחניה", מה שבבירור לא קרה. ניסיתי לבקש להשפט, אך לא הצלחתי, בגלל בעיה באתר העיריה (לא היתה כל תגובה ללחיצה על הבקשה להשפט, כך שלא יכולתי לתעד) פניתי לפניות הציבור בעיריה. תשובת מחלקת חניה היתה שחסמתי שביל מעבר להולכי רגל ורוכבי אופנים, ושמה שנכתב בדחיית הערעור הוא טעות סופרים.
    כיוון שהמקום בו חניתי נראה כחניה לכל דבר ועניין ולא סומן לא בתמרור ולא במעטפת (השביל המדובר נמצא לקראת סוף החלל מצדו הימני) אני תוהה האם הדו"ח חוקי בכלל ומה באפשרותי לעשות.

    • הפרעה לתנועה
      יעקבי | 05/04/2024 19:02

      שלום כפר סבאית,

      אם חנית בתחום הקטע המצולם בצידו השמאלי והותרת מירווח של 1.3 מטר למעבר חופשי של ה"ר, הרי שלא נעברה עבירה.

      איני מתייחס לרוכבי אופניים כיון שלהם יש תימרור ספציפי.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.