האם חייב יכול לנהל הליך משפטי?

  • בקשת רשות מבית המשפט
    דב דבורצקי | 29/03/2024 07:40

    האם פושט רגל יכול להגיש עתירה מנהלית מבלי לבקש בקשה רשות מבית המשפט המנהל את תיק הפש"ר.

    • האם חייב יכול לנהל הליך משפטי?
      עו"ד נילי רובינוב | 01/05/2024 20:33

      ערב טוב)

      על פי הוראות החוק, על מנת שחייב המצוי בהליך חדלות פירעון יוכל לנקוט בהליך משפטי כלשהו בו הוא התובע- הוא נדרש לקבל את אישורו של בית המשפט שכן יש לבחון מי מממן את ההליך המשפטי, במידה והחייב יזכה יש לוודא שהפיצוי שיפסק לו יהיה שייך לקופת הכינוס וככל והחייב יפסיד ויחוייב חלילה בהוצאות לטובת הנתבע יש להידרש לשאלה מי אמור לשאת בתשלום הזה- האם החייב בעצמו או קופת הכינוס? ועוד שאלות נוספות...

      ככל והחייב הוא הנתבע- מיד בעת מתן צו פתיחת הליכים יש עיכוב של כל ההליכים שננקטו נגד החייב בטרם מתן הצו ועל מנת להמשיך בניהול התביעה נגד החייב יש צורך באישור בית המשפט של הליך חדלות הפירעון.

      אין באמור לעיל משום ייעוץ משפטי מחייב.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com