תשובה

  • מבהיר שאלה בשנית , תביעה יצוגית
    שי | 23/03/2024 21:49

    במסגרת פשרה בתביעה יצוגית הנתבע מבקש להתנות פשרה רק בהוצאת נתבע אחד מהתביעה היצוגית

    משום שהתובע תבע אותו בתביעה אישית שאינה קשורה לתביעה היצוגית

    האם הנתבע יכול לבקש התנייה כזו? התובע הנ"ל הינו חלק מתביעה יצוגית נמשכת 3שנים וכעת לקראת פשרה הנתבע נתנה הצעת פשרה רק לאחר שהתובע יוצא מהתביבעה  היצוגית

    • תשובה
      עו"ד יהונתן ינאי | 27/03/2024 21:45

      עקרונית לא. המבקש הוא צד לבקשה.

      ניתן בשלב ההחלטה בבקשת האישור בו בית המשפט דן בשאלה אם לאשר את התביעה כתביעה יצוגית או לדחות אותה, להוציא תובעים אם בית משפט קובע שהם לא מתאימים לשמש תובע ייצוגי. בשלב זה בית המשפט יכול גם להחליף את ב"כ המייצג.

      איני מכיר הוראה שמתירה להסיר מבקש מהבקשה מלבד ההוראה לעיל.

      המבקש הוא צד להליך המשפטי כדי להוציא אותו מהתביעה צריך או את הסכמתו או החלטה של בית משפט. ואולם אתה מדבר על פשרה.

      אולי בהסכם הייצוג נקבעו תנאים שמאפשרים לעורך הדין לפעול באופן הזה.

      צריך בנוסף לדעתי לבחון בהסכם עם עורך הדין אם קיימת הוראה המאפשרת לעורך הדין להתפשר בתביעה בלי הסכמה שלך אלא למשל ברב של חלק מהמבקשים.

      כדאי שתפנה לייעוץ.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

      • שי
        תביעה | 28/03/2024 20:57

         תודה על התשובה. אבהיר

         התביעה אינה יצוגית

         מדובר בקבוצת דיירים שתןבעים קבלן .מיוצגים עי בא כוח .

        3 שנים נמשכת התביעה.

        בשנה האחרונה אחד התובעים מתוך הקבוצה החליט לתבוע את החברה הקבלנית גם בפן אחר של הדירה שאינו  נתבע במסגרת התביעה עם הקבוצה. הכל חוקי כמובן.

         וכעת החברה הקבלנית מסדרת פשרה מול עורך הדין של הדיירים

         השאלה: האם בשלב זה של התביעה שלב הפשרה. יכולה החברה הקהלנית לבקש להתנות להוציא את  הבחור הזה   ככה כי בא להם כי הוא תבע אותם גם בפן אחר

         האם אפשרי?

         אני מקווה שהפעם הייתי  ברורה

         תודה  רבה

        • פשרה עם חלק מהתובעים
          עו"ד יהונתן ינאי | 28/03/2024 21:23

          אין מניעה לפשרה עם חלק מהתובעים.

          אני מניח שהם יגישו בקשה לאישור הסדר פשרה וההליך ימשיך להתנהל לגבי מי שלא התפשר עימם.

          בברכה,
          יהונתן ינאי, עו"ד
          מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

          הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
          טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il