קח עורך דין שיודע מה הוא עושה

  • פסיקת הוצאות במחיקה תביעה על הסף
    הובו | 24/03/2024 08:54

    שלום ,

    שותף לשעבר הגיש נגדי תביעה הזוייה תוך צירוף מסמכים לא חתומים על ידי כראיות. התביעה תימחק  על הסף , אני משוכנע. שאלתי היא האם בבקשה למחיקה על הסף לבקש גם הוצאות כנגד התובע ? והאם במקרים דומים של ביהמ"ש נוהג לפסוק הוצאות ?

    • קח עורך דין שיודע מה הוא עושה
      עו"ד יהונתן ינאי | 27/03/2024 21:52

      אתה חושב על הוצאות שאתה משחק בלי שוער בשער.

      בתי משפט לא נוטים לקבל החלטות לדחיית תביעה על הסף. דחיית תביעה על הסף פוגעת בזכות התובע ליומו בבית המשפט. זכות הגישה לערכאות..

      המקרים שיותר סביר שתביעה תסולק על הסף הינם בגדול השתק עילה או התיישבנות.

      ביתר המקרים, אל תבנה על זה.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il