זכויות מחזיק ע"פ צוואה שאינו בעלים

  • זכויות מחזיק ע"פ צוואה שאינו בעלים
    פנחס | 19/03/2024 13:54

    אני מחזיק בדירה בה אני גר מתוקף צו קיום צוואה ליתרת חיי כשהסעלים הם אחי ואחותי. אני עומד להעתיק את מגורי לחו"ל ואני שואל זכויותי בהשכרת הנכס? איזה משקל יש לי מול הבעלים הרשומים בטאבו? כמה אני צריך את הסכמתם? האם החוזה הוא בינם לבין השוכר ואני אינני קשור בכלל לעניין ותלוי לחלוטין בהסכמתם? ואם יש להם הזכות לדרוש לחלוק בדמי השכירות כאשר אני לפי הצוואה המחזיק הבלעדי בנכס עד הסתלקותי?

    • זכויות מחזיק ע"פ צוואה שאינו בעלים
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 31/03/2024 14:48

      שלום פנחס,

      זכויותיך הן כפי שנקבע בצוואה או כפי שניתן יהיה לפרש את האמור בצוואה, אם אין קביעה חד משמעית.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מחזיק ע"פ צוואה
        פנחס | 02/04/2024 17:32

        כתוב בצוואה שאם הבעלים מוכרים את הנכס הם חייבים ללספק לי דיור חליפי אקוויוולנטי אך עלי לא חלות שום הגבלות עשה או אל תעשה.זה רק שאני אינני הבעלים.