תשלום חשמל ללא מונה ייעודי

  • תשלום חשמל ללא מונה ייעודי
    מיכאל | 18/03/2024 17:17

    היי,

    אני שוכר דירת מרתף מחולקת לשתי דירות בתל אביב. שנכנסתי לדירה חתמתי על חוזה עם חברת ניהול שאני מעביר את החשבונות על שמי כי יש לי הנחה. במשך שלושה חודשים לא שלחו לי פרטים להעברת בעלות ותוך כדי גיליתי שהמונה חשמל ומים בדירה שלי הוא גם על הצריכה של הדייר השני בדירה המחולקת לדייר שגר בדירה בדירה השנייה אין מונה חשמל ומים והוא לא משלם חשבונות.

    כשבאתי לראות את הדירה אמרו לי שזה 500 שקל חשבונות לכל החשבונות חודשי ובגלל שיש לי הנחה רציתי להעביר בעלות על שמי ולשלם חשבונות.

    עכשיו החברת ניהול דורשים ממני לשלם 2/3 מהצריכה שמופיעה במונה חשמל והמים כיוון שהדירה שאני שוכר גדולה יותר בטענה שזו השערה מחושבת כי הדייר השני פחות בדירה ממני.

    מה שכתוב בחוזה זה שאני משלם חשבונות על הדירה שלי ומעביר בעלות על שמי כדי לקבל הנחה ובסוף השנה הם עושים חישוב כמה שילמתי ומורידים את הדירה השנייה. בהתחלה החברת ניהול אמרו שלדירה השנייה יש מונה משל עצמה וככה ידעו לבצע את החישוב אבל אין לי הוכחה לכך.

    האם זה חוקי לגבות ממני חשמל שאין מונה ייעודי לדירה השנייה? האם כל העיניין הזה חוקי? מה היית ממליצים לעשות?

    • תשלום חשמל ללא מונה ייעודי
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/03/2024 13:36

      שלום מיכאל,
      על פי חוק עליך לשאת רק בתשלומים עבור השירותים המסופקים לך, לא עבור שירותים המסופקים לדירה אחרת.
      אם הסכמתך לבצע את כל התשלומים כנגד החזר התבססה על הטעיה בדבר קיומו של מונה נפרד לדירה האחרת תוכל לחזור בך מהסכמה זו.
      לחילופין תוכל לדרוש התקנת מונה נפרד בדירה אותה אתה שוכר.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com