גניבת עין בחשבונית

  • בקשה. יכול להיות עוולה גניבת עין
    דביר | 17/03/2024 13:02

    לכבוד: עו"ד מנהל הפורום

    תודה על הפורום והאפשרות לפניה

    אחרי סיום עבודת איטום וזיפות - שילמתי וקבלתי חשבונית מהקבלן המבצע . על החשבונית יש סימן -הלוגו של חברה ידועה ליריעות איטום וזיפות בארץ מה שהעלה בי החשד לשימוש אסור בלוגו זה שכתוב באנגלית והחברה לאיטום מפרסמת בעברית.

    התחושה שבמידה והקבלן מבצע דבר אסור. מאוד יכול להיות שגם בעבודתו, בהתנהלותו אינו ישר והגון.         חייב לומר שהעובדה שהקבלן ציין שלמד באתה חברה את עבודתו ותורת החומרים השפיע על החלטתי .

    *מבקש לשאול איך אני מברר עם קיבל אישור להשתמש בלוגו מאותה חברה לנחלת הכלל ?

    *במידה ולא קיבל אישור מפורש וביצע עוולה של גניבת עין. האם אני יכול לתבוע ולבקש את כספי או חלק מכספי חזרה ?

    *האם לפי הפרטים הנ"ל ושיכול להיות שאני מחזיק חשבונית עם לוגו מטעה, מזוייף שקרי אסור בשלב זה להציג ולהראות לשכנים וחברים כדי לא להיות מעורב בקידום ושיווק אסור ולקבל חלילה תביעה?

    תודה רבה על התייחסותכם

    בכבוד רב

    • גניבת עין בחשבונית
      עו"ד אפי אהרונוב | 21/04/2024 22:41

      שלום רב,

      אם מישהו עושה שימוש בסימנים של חברה אחרת אז הוא מבצע כלפיה עוולה והיא בעלת זכות התביעה ולא אתה - כמי שקיבל חשבונית מאותו גורם.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il