רשימת בעלי דירות

  • האם רשימת בעלי הדירות במתחם נחשב למאגר מידע?
    יוסי | 10/03/2024 20:28

    לצורך קידום פרויקט פינוי בינוי במתחם שלי התחלתי להכין רשימה של שכנים עם כתובות וטלפונים. האם הרשימה הזו נחשבת למאגר מידע לפי החוק? האם חלות עלי מגבלות בהעברה שלה לשכנים אחרים או לאנשי מקצוע לצורך קידום הפרויקט?

    • רשימת בעלי דירות
      עו"ד אילן הלוי | 25/03/2024 10:50

      יוסי שלום

      לא מדובר במאגר מידע. ראה מטה הגדרות "מאגר מידע" ו"מידע". להבנתי רשימת שמות וכתובת המגורים שלהם אינם מידע כהגדרתו בכל מקרה ומאחר ואתה לא מנהל את הרשימה לצרכי עסק אין זה מאגר מידע.

      לא רואה מניעה בהעברה לצורך קידום הפרויקט.

      "מאגר מידע" – אוסף נתוני מידע, המוחזק באמצעי מגנטי או אופטי והמיועד לעיבוד ממוחשב, למעט

      (1)אוסף לשימוש אישי שאינו למטרות עסק; או

      (2)אוסף הכולל רק שם, מען ודרכי התקשרות, שכשלעצמו אינו יוצר איפיון שיש בו פגיעה בפרטיות לגבי בני האדם ששמותיהם כלולים בו, ובלבד שלבעל האוסף או לתאגיד בשליטתו אין אוסף נוסף;

      "מידע" – נתונים על אישיותו של אדם, מעמדו האישי, צנעת אישותו, מצב בריאותו, מצבו הכלכלי, הכשרתו המקצועית, דעותיו ואמונתו;

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com