העברת כספים לקוסטה ריקה

  • אביחן
    אביחו | 05/03/2024 21:27

    שלום

    אני גר בקוסטה ריקה

    יש לי חשבון בבנק הפועלים ואני רוצה לרכוש אדמה בקוסטה ריקה

    דיברתי עם הבנק שאני מעוניין לרכוש אדמה ורוצה להעביר את הכספים לחשבון נאמנות

    נאמר לי בבנק שבגלל שקוסטה ריקה לא נחשבת למדינת האמנה ולא יעזור להראות חוזה רכישה אני אצטרך לשלם 25 ניכוי נס במקור או ללכת לפקיד שומה ולקבל פטור

    האם אפשרי להשיג פטור כזה?

    האם תשלום לתושב חוץ לצורך קניית דירה מחייבת אותי לשלם 25 אחוז מס בהעברת הכספים?

    • העברת כספים לקוסטה ריקה
      סלי אילון, עו"ד (רו"ח) | 01/05/2024 12:11

      אני מציע לך להעביר את הכספים לחשבון בבעלותך בקוסטה ריקה, ואז לא יהיה ניכוי מס במקור, ומהחשבון בקוסטה ריקה לשלם לבעל הקרקע.

      בברכה,

      סלי אילון, עו"ד (רו"ח)
      מנהל פורום דיני מיסים

      רחוב הרטום 16, הר חוצבים, ירושלים
      טל':02-5877888; מייל: sali@salieilon.co.il