קיזוז דמי פגיעה מסכום הפיצויים בתאונת דרכים

  • תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה
    יעל | 04/03/2024 15:44

    שלום לעו"ד רונית.

     אשמח להסבר קצר. מילאתי את טופס תביעה לנפגע עבודה . יש שם סעיף 6. שכתוב שם האם אתהמתכוון להגיש תביעת נזיקין או פיצויים מצד ג' בקשר לתביעה?

    מה שם העו"ד?

    מדובר בתאונת שני כלי רכב. שלי (כנהגת) ושל נהג ברכב השני.

    למה הכוונה?- האם אני מתכוונת לתבוע את הנהג עם הרכב הפוגע?

    בטח מדברים על נזיקי גוף?- כי אחרת למה שזה יעניין את בטל"א.

    עניתי שלא. גם הסוכן של ביטוח רכב שלי לא ידע לענות ולא הביטוח לאומי מה הסעיף אומר.

    הסוכן אמר לענייני גוף אני צריכה עו"ד ואין לי כסף.

    מנגד ביטוח חובה זה גם אם אני נכנסת בעץ מגיע לי פיצוי.

     קיבלתי דמי פגיעה.

    הנהג הפוגע תבע את חברת הביטוח שלי כביכול על נזק לרכב שלו. אבל אני לא מודה באשמה כי הוא זה שנכנס בי  מאחור.כשעבר מהנתיב שלו לשלי.

    כעת מתקשר אדם מחברת ביטוח החובה שלי. בהתחלה חשבתי שזה קשור לפגיעה ברכב.. אבל אמר שלא שהוא מהחובה.

    מגיע לי פיצוי רוה שאעביר מסמכים וטוען שהסכום שישולם לי לא יקוזז ממה ששולם מהביטוח לאומי.

    האומנם?

     מנגד הוא לא שם לב ואמר שבגלל שזו תאונת עבודה ביטוח לאומי פנה אליהם..

    אז אשמח להסבר מתי ביטוח לאומי מקזז דמי פגיעה?

     תודה ובריאות לכולם.

    נ.ב אני עדיין בטיפולי הופנתי למרפאת כאב באיכילוב. עבר 3 חודשים ואני עם כאב גב.

    • קיזוז דמי פגיעה מסכום הפיצויים בתאונת דרכים
      עו"ד רונית והב שמיר | 06/03/2024 12:28

      יעל שלום,

      תרגישי טוב.

      בטופס התביעה שהגשת למוסד לביטוח לאומי, היה עלייך למלא תשובה חיובית בשל התביעה הצפויה אל מול חברת הביטוח (חובה) בגין נזקי הגוף שנגרמו לך כתוצאה מהתאונה.

      מכיון שמדובר בתאונת דרכים המהווה תאונת עבודה וכבר קיבלת מהמוסד לביטוח לאומי דמי פגיעה, סכום זה נלקח בחשבון ומתקזז מרכיב נזק של "הפסדי שכר" בתביעה מול חברת הביטוח.

      בריאות ובהצלחה!

      בברכה,
      רונית והב, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      בר כוכבא 40, פתח תקווה
      טלפון: 03-9041171 ; מייל: ronit323@bezeqint.net

      • תודה אבל לא תבעתי את חברה הביטוח חובה אז
        יעל | 08/03/2024 22:03

        הי,

        תודה לך

         אבל לא תבעתי אף אחד ומאחר והגשתי לבטל"א קודם אז סימנתי שאני לא תובעת.

        הנציג של חברת הביטוח הוא זה שפנה. אם כפי שאת כותבת יהיה פיצוי שיתקזז מול בטל"א.

        האם זה אומר שאם ביטוח חובה משלם פחות מבט"ל אז זה גם יתקזזאו רק במקרה שיותר?

        איך יודעים כמה משלם?- הוא רצה לדעת כמה פעמים עשיתי פיזיותרפיה.ואמר שלפי זה...

        שאלה נוספת: הבנתי שאפשר לתבוע את הביטוח עד 7 שנים. אז יש טעם לגמ"ח כעת?

        עדיין כואב לי.

        • קיזוז כספים בתאונת דרכים, התיישנות ופיצוי
          עו"ד רונית והב שמיר | 10/03/2024 09:43

          יעל שלום,

          הסכומים שמתקבלים מהביטוח הלאומי מתקזזים מהפיצוי שיתקבל מחברת הביטוח.

          אכן, התיישנות במקרה זה היא 7 שנים. מציעה לסיים את הטיפולים, לבדוק את הנזק ואז לדון בשאלת הפיצוי.

          לגבי סכום הפיצוי, הוא נגזר ממספר רכיבים. יש צורך במידע נרחב יותר ולא ניתן לפרט כאן. מוזמנת לייעוץ פרטני.

          בברכה,
          רונית והב, עו"ד
          מנהלת פורום תאונות דרכים

          בר כוכבא 40, פתח תקווה
          טלפון: 03-9041171 ; מייל: ronit323@bezeqint.net

          • תודה עו"ד רונית. מהביטוח כל הזמן מתקשרים
            יעל | 21/03/2024 16:06

            תודה לך.

             מהביטוח חובה כל הזמן מתקשרים שאשלח את המסמכים.

             אכן אחכה ורק אז אשלח את הבקשה לפיצויים מהביטוח חובה.