אמצעים להקלת הסיכון (אמצעי מיגון) כתנאי לכריתת חוז

  • אמצעים להקלת הסיכון (אמצעי מיגון) כתנאי לכריתת חוז
    אלעד | 04/03/2024 01:42

    שלום,

    ברצוני לשאול האם חברת ביטוח יכולה להתנות התקשרות בחוזה ביטוח (כריתת חוזה ביטוח) בהתקנת אמצעים להקלת הסיכון (מיגונים)?

    מצד אחד אני יודע שלאחר הלכת סלוצקי יצאה הנחיה של המפקחת שאי קיום אמצעי מיגון לא שוללים תחולת כיסוי ביטוחי באופן אוטומטי.

    מצד שני, האם זה תקף גם לעניין כריתת חוזה?

    כלומר, האם חברת ביטוח יכולה לטעון שלא נכרת חוזה ביטוח בינה לבין מבוטח עקב כך שלא מילא המבוטח אחר תנאי המיגון שהיא ביקשה ממנו? האם אמצעי מיגון יכולים להוות תנאי מתלה לכריתת חוזה ביטוח (והאם באמת אפשר להבדיל בינם לבין תחולת כיסוי ביטוחי?).

    תודה!