תביעה לסעד הצהרתי בדיון מהיר

  • סעד הצהרתי בסדר דין מהיר
    רפי | 25/02/2024 15:47

    היי

    האם לפי תקנות סדר הדין האזרחי החדשות, אפשר לתבוע סעד הצהרתי (ששוויו פחות מ75,000 ש"ח) במסלול של סדר דין מהיר?

    והאם חובה לצרף כנתבע כל צד שיש לו עניין או קשר למסכת העובדתית שבתביעה?

    • תביעה לסעד הצהרתי בדיון מהיר
      עו"ד יהונתן ינאי | 25/02/2024 18:18

      שלום רב,

      בהתאם להוראות תקנות סדר הדין האזרחי (ס' 80 לתקנות) תביעה שסכומה או שווי נושאה אינה עולה על 75 אלפי ש"ח תנוהל בדיון מהיר.

      יובהר כי בית המשפט רשאי להעביר תביעה שהוגשה כתביעה בדיון מהיר לסדר דין רגיל אם מצא כי אינה מתאימה להתנהל בדיון מהיר. ריבוי עדים ונתבעים כשלעצמו עשוי להעיד על אי התאמת התביעה למסלול זה.

      ככלל אין לך את שיקול הדעת אם להגיש את התביעה ככזו או כזו וככל ששווי נושאה אינו עולה על 75 אלפי ש"ח עליך להגיש אותה בדרך של דיון מהיר. יצויין כי גם אם התביעה תוגש בסדר דין רגיל (בשל טעות באומדן שווי הסעד ההצהרתי למשל) לבית המשפט הסמכות להעביר אותה למסלול של דיון מהיר אם ימצא כי היא מתאימה לכך.

      ביחס לשאלה השניה ביחס לצירוף נתבעים מותר לצרף לכתב תביעה "כל אדם הדרוש לצורך הכרעה ביעילות ובשלמות בתובענה, ובבלד שהתובענה מעוררת שאלה עובדתית או משפטית המשותפת לכלל בעלי הדין". ראה תקנה 26 לתקנות הנ"ל. בפשטות עליך לצרף כנתבע כל מי שאתה דורש ממנו סעד וכל מי שעשוי להפגע במישרין ממתן הסעדים המבוקשים במסגרת כתב התביעה.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il