האם פרסום פרטים שליליים אודות אחר מהווה לשון הרע?

  • פרסום שלילי על בחור שעבד אצלי
    נעמה | 21/02/2024 21:52

    שלום רב,

    ברצוני לקבל ייעוץ לגבי מקרה שקרה לי עם בחור שהעסקתי בתור דוגווקר (מוליך כלבים). הבחור הזה הציג את עצמו כבעל ניסיון עם כלבים מכל הסוגים, עם כלבים בעלי בעיות תוקפנות, וגם כאחד שגדל עם כלב גדול מסוג גולדן (שזה סוג הכלב שלי). הסתבר שהכל היה שקר וכזב, על הטיול הראשון שהבחור יצא לטייל עם הכלב שלי הייתה סיטואציה מאיימת, הבחור לא צפה את הסיטואציה מראש, לא ידע איך להתנהל בה ולא הצליח להשתלט על הכלב, והכלב תקף. לאחר מכן גיליתי שהבחור הזה שקרן, מסובך עם סמים, ואלים. כעת נודע לי שהוא צבר הרבה לקוחות חדשים על חשבון ״הגב״ של הכלב שלי, והוא ממשיך לשקר ולרמות אותם מבלי שהם יודעים מי הוא ומה הוא. רציתי לברר אם יש לי קייס לתבוע אותו ולברר אם אני רשאית לפרסם את האינפורמציה שיש לי עליו בצורה ישירה מול הלקוחות שלו, ו/או מול גופים מסוימים כמו למשל בית הספר לאילוף שהוא התחיל ללמוד בו לאחרונה.

    אני מגדלת שלושה כלבים לבד עם מגבלה בריאותית ואין לי תקציב לפנות לעורך דין ולשלם עלויות של ייעוץ מלא, לכן אני פונה אליך. הכלבים שלי הם מבחינתי הילדים שלי, והמטרה שלי בפרסום הבחור היא אך ורק שלא יקרה דבר כזה נורא למישהו אחר. בד בבד אני רוצה כמובן להגן גם על עצמי ולקבל אינפורמציה כדי לדעת איך לפעול בהתאם לחוק.

    תודה רבה ובברכה,

    נעמה

    • האם פרסום פרטים שליליים אודות אחר מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 23/03/2024 12:27

      נעמה שלום,

      ראשית, לא ברור מהיכן המקור שלך לגילוי הפרטים אודות העובד. ככל שמדובר מדברים שנאמרו לך, הרי שייתכן כי הדברים אינם נכונים וחשיפתם לאחרים על ידך יחשוף אותך לתביעת דיבה.

      שנית, עילת תביעה שלך כנגד העובד צריכה להיות מבוססת על משהו - האם נגרם לך נזק? האם נגרם לכלב נזק? אם ניתן להוכיח את הנזק שנגרם, וכי הוא נגרם כתוצאה מהמעשים של העובד, א ייתכן ויש לך עילת תביעה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il