הגשת תביעה כנגד חברה בע"מ

  • עדי
    עדי | 21/02/2024 15:14

    בחברה בע"מ קיימים 2 בעלי מניות בחלקים שווים 50% , אחד מהם רשום כדירקטור .

    שאלתי היא , מה קורה כאשר במצב בו קיימת מחלוקת ונתק בין השותפים

    ושהוגשה כנגד החברה שבבעלותם תביעה , והחברה נדרשת להגיש כתב הגנה כמקובל .

    האם במקרה כזה , יכול בעל 50% מהמניות להגן על עצמו בלבד ?

    או מכיוון שהנתבעת היא חברה בע"מ כתב ההגנה חייב להיות משותף לכל בעלי המניות ?

    אשמח לעצה בנושא

    • הגשת תביעה כנגד חברה בע"מ
      עו"ד משה כאהן | 21/02/2024 15:50

      בדרך כלל, בהעדר הוראה נוגדת בתקנון, בהחלטה או בהסכם, לדירקטוריון מסורה הסמכות להתגונן בשם החברה. לפיכך הדירקטור יוכל להגיש כתב הגנה בשם החברה בעצמו או באמצעות עו"ד שימנה. אם בעל המניות השני, שאינו הדירקטור, סבור שההגנה מטעם החברה שהציג הדירקטוריון פגומה, הוא יכול להגיש בקשה להגשת הגנה נגזרת.

      בברכה,

      משה כאהן, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות

      ויצמן 2, ת"א
      טל': 03-6914775; מייל: mk@kahn.co.il

    • בנוסף על דברי הטעם של חברי המלומד עו"ד כאהן
      עו"ד יהונתן ינאי | 21/02/2024 16:22

      במקרים מסויימים המתאימים לכך ניתן להביא להפרדות בין בעלי המניות בדרכים שונות. כמובן כל מקרה לגופו. ניתן גם לקבל סעדים מתאימים במקרה בו מתקיים קיפוח.

      מומלץ להתייעץ בעניינים המפורטים לעיל.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

    • ומה במקרה של רישום בית משותף ?
      עדי | 22/02/2024 07:12

      מודה לכם על התשובה , שאלה נוספת ברשותכם באותו עניין -

      מה במקרה והחברה בע"מ התחייבה לרישום בית משותף  אך לא עשתה זאת .

      ומוגשת תביעה כנגדה - למינוי כונס נכסים לצורך הרישום ופיצוי כספי .

      ככל והתביעה מתקבלת ומתמנה כונס לצורך הרישום , האם מינויו נרשם ברשם החברות ?

      או שמספיק  לו בפסק דין כדי להציגו  למפקח על המקרקעין  ?

      מה יכול בעל 50% מהמניות שאינו דירקטור לעשות כדי להגן על עצמו במצב שכזה ?

      והאם קיימת אחריות מוגברת לבעל המניות הנוסף שהוא גם דירקטור ?

      ככל ומתמנה כונס נכסים לצורך רישום בלבד עבור פרויקט 1 , ככל ולחברה יש פרויקט 2 שבתהליכי רישום האם מינוי כונס בפרויקט 1 יכול למנוע את הרישום של פרויקט 2 ?

      • מינוי כונס לרישום בית משותף
        עו"ד יהונתן ינאי | 22/02/2024 07:48

        היי עדי,

        אני סבור שדי בהצגת פסק דין אך כל מקרה לגופו ובהתאם להוראות שיתן בית המשפט במסגרת ההליך.

        בנסיבות העניין לא ניתן להשיב על השאלות באופן שיקנה לך ודאות מבלי להבין את מכלול הנסיבות.

        מעטות העילות המאפשרות הטלת אחריות על בעל מניות אשר אינו משמש בנוסף על היותו בעל מניות כנושא משרה בחברה.

        עקרונית לא צריכה להיות נגיעה לפרויקט השני. על אף האמור ככל שיש לחברה נכסים נוספים וככל שניתנו סעדים כספיים נגדה קיימת אפשרות להטלת עיקולים על נכסיה האחרים.

        בברכה,
        יהונתן ינאי, עו"ד
        מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

        הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
        טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il