כתב הגנה ותביעה שכנגד בדיון מהיר.

  • כתב תשובה לתביעה בסדר דין מהיר
    מוטי | 20/02/2024 15:28

    שלום רב,

    נתבעתי על סכום 167 שקל בהוצאה לפועל וזה עבר לסדר דין מהיר ,קראתי ספר מחשבות סדר דין מהיר וסדר דין אזרחי ואת התקנות.

    אני מגיש גם תביעה שכנגד על 200 שקל

    השאלה:

    האם מבנה כתב התשובה וכתב התביעה בסדר דין מקוצר זהה לסדר דין רגיל? שאלמד איך כותבים כתב טענות בתגובה ובתביעה שכנגד.

    3-האם מותר להגיש תביעה שכנגד בנושא שלא קשור לתביעה הראשית?

    • כתב הגנה ותביעה שכנגד בדיון מהיר.
      עו"ד יהונתן ינאי | 20/02/2024 18:08

      מבנה כתבי טענות בהתאם לפרק ג' לתקנות בתוספת השינויים המחויבים בהתאם לתקנה 79. שם לב שעליך לצרף תצהיר מאומת בהתאם לנוסח שבתוספת לתקנות ורשימת מסמכים.

      ניתן להגיש תביעה שכנגד ובלבד שהתביעה שכנגד באותו נושא כמו התביעה העיקרית או נובעת מאותן הנסיבות, וככל שאינן, עדיין יהיה ניתן להגיש תביעה שכנגד ככל שהתביעה מתאימה לדיון מהיר. ראה תקנה 80(ח). נוכח סכום התביעה שציינת נראה שניתן.

      בברכה,
      יהונתן ינאי, עו"ד
      מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

      הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
      טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il

      • מה זאת אומרת "נוכח סכום התביעה שציינת נראה שניתן"?
        אביחי | 21/02/2024 14:15

        ואם סכום התביעה שכנגד הוא 50,000 ש"ח, אז יש בעיה?

        • הסבר
          עו"ד יהונתן ינאי | 21/02/2024 16:45

          ניתן להגיש תביעה שכנגד כאשר התביעה העיקרית מתנהלת במסלול דיון מהיר באחד מ-2 מקרים, הראשון, כי התביעה שכנגד עצמה היא תביעה במסלול דיון מהיר (תביעה שסכומה אינו עולה על 75,000 ש"ח) במקרה זה התביעה שכנגד לא צריכה להיות באותו נושא או לנבוע מאותן הנסיבות של התביעה העיקרית שהוגשה. והשני, שהתביעה שכנגד שמבוקש להגיש הינה באותו נושא בו עוסקת התביעה העיקרית שהוגשה או ששתי התביעות נובעות מאותן נסיבות. בחלופה השניה אין תקרה לסכום התביעה שאפשר להגיש כתביעה שכנגד. ראה סעיף 80(ח) לתקנות סדר הדין האזרחי.

          בברכה,
          יהונתן ינאי, עו"ד
          מנהל פורום דיני חברות ופורום בתי משפט

          הארבעה 28, תל אביב (מגדלי הארבעה), מגדל צפוני קומה 13
          טלפון: 03-6956688 ; מייל: info@yanay-law.co.il