חיבור חשמל בדירת דמי מפתח

  • חיבור חשמל בדירת דמי מפתח
    מאיר | 12/02/2024 22:19

    שלום וברכה

    רכשתי דירה בדמי מפתח. כאשר ראיתי את הדירה לפני הרכישה היה בו חשמל מחובר. חתמתי על חוזה עם תאריך יעד להעברת המפתח. כאשר קיבלתי את המפתח ונכנסתי לדירה החשמל היה מנותק. דיווחתי למשכיר ולדייר המוכר על התקלה וכל אחד מאשים את השני בתקלה.

    מעשית, לאחר ששיפצתי את הדירה וביקשתי מחברת החשמל לחבר חשמל התברר שההארקה לא עומדת בתקן (יש הארקה, אבל היא לא מספיק חזקה ולכן חברת החשמל לא מוכנה לחבר חשמל עד לתיקון).

    השאלה, האם אני חייב לשאת ב(חלק מ)עלות תיקון הארקה, או שאני יכול לחייב את המשכיר ו/או את הדייר הקודם לתקן זאת?

    תודה רבה

    מאיר

    • חיבור חשמל בדירת דמי מפתח
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 20/02/2024 12:27

      שלום מאיר,

      התשובה לשאלתך תלויה, בין היתר במצגים שהוצגו לך לפני חתימת החוזה, ככל שהיו כאלה.

      כעקרון - על דייר מוגן חלה אחריות לתיקונים בדירה עצמה.

      אם מצב הדירה הוסתר מפניך - כדאי לפנות ליעוץ משפטי פרטני לבחינת האפשרות לדרוש פיצוי מתאים מהדייר הקודם או מבעל הדירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com