חתימה חלקית על ההסכם

  • הסכם פינוי בינוי עם חתימה רק על דף ראשון ואחרון
    מישל | 12/02/2024 21:18

    נתקלתי בהסכם פינוי בינוי בו רשום בדף האחרון שמי מהדיירים ומטעמי נוחות חותם רק על דף ראשון ואחרון לא תהיה לו טענה לגבי כל שאר הדפים.

    באם אני חותם על כל הדפים איך אני יכול להוכיח בעתיד שאני חתמתי על הכל? הם יכולים להחליף את כל העמודים שבאמצע ולומר בעתיד שחתמתי רק על הדף הראשון והאחרון.

    ואם אביא בעתיד העתק דפים מהאמצע שאני חתמתי עליהם יגידו שזה דפים אחרים שניסחתי וחתמתי בבית ולא המקוריים.

    כאמור החתימה במעמד צד אחד כלומר לא תהיה חתימה של הצד השני.

    אני יכול פשוט לסרב לחתום על הדף הנ"ל או למחוק את הסעיף? או לדרוש שהיזם יחתום גם הוא על הדפים בזמן שאני חותם. אני צודק?

    • חתימה חלקית על ההסכם
      עו"ד הדר פינק טבת | 13/02/2024 10:04

      שלום, מישל

      הייתי מציעה כי תחתום על כל עמודי ההסכם וכלל נספחיו. הייתי מציעה ל גם להמליץ כך לכל יתר בעלי הזכויות במקרקעין.

      בלי קשר, הינך זכאי לקבל העתק מההסכם החתום, ויש לדרוש, שהיזם יהיה חתום על כל העמודים, ללא יוצא מן הכלל.

      מבחינה חוקית זה תקין שלא תהיה חתימה על כל העמודים, מכל הבחינות האחרות לא הייתי ממליצה על כך. זה פתח לצרות, כפי שאתה מבחין בעצמך.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      מורד הזמיר 7, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com