שימוש בסימן מסחר

  • האם ניתן להשתמש בסמל של קבוצת ספורט?
    שימוש בסמלים למטרות רווח | 12/02/2024 13:46

    היי

    אני מנסה להבין אם מותר להשתמש בסמלים של קבוצות כדורגל עבור מוצרים למטרות רווח,

    ואם לא, אז האם מותר ליצור עיצוב מקורי בעצמי, כך שזה לא יהיה העתק של הסמל, ואז האם זה מפר זכויות יוצרים או לא?
    כנל על השימוש בשם הקבוצה לתיאור המוצר, או בסמלים שמזוהים עם המועדון (לא בהכרח בצורה רשמית)

    תודה

    • שימוש בסימן מסחר
      עו"ד אפי אהרונוב | 18/02/2024 17:10

      שלום רב,

      שימוש בסימן מסחר רשום ללא רשות עשוי להוות הפרה של סימן המסחר (גם אם לא מדובר בהעתקה מלאה אלא בסימן הדומה לסימן המקורי עד כדי להטעות). מועדוני ספורט רבים דואגים לרשום סימני מסחר על סמליהם.

      במקרים מסוימים אף שימוש בסימן שלא נרשם יהווה עוולה של גניבת עין