הוצאות תיקון מעלית

  • שאלה
    מאיר | 30/01/2024 10:13

    שלום לך

    ברשותי דירה שכרגע לא מיואשת וריקה מחפצים.

    קיבלתי מוועד הבניין תשלום של 5K שקלים לתיקון מעלית.

    נראה לי מוזר שלא שיתפו אותי באסיפת דיירים למרות שאני לא מתגורר שם.

    בכל זאת אני בעל הנכס.

    מציין שמדובר בבניין בן 10 דיירים בלבד.

    אני משלם וועד כנדרש מדי שנה.

    שאלתי היא כזאת

    האם עליי לשלם את הסכום הזה למרות שאינני מתגורר שם?

    שנית לא הוצג בפניי כל פרוטוקול שמאשר שיש רוב דיירים שמסכימים לכך.

    בתודה מראש

    מאיר

    • הוצאות תיקון מעלית
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 13/02/2024 13:39

      שלום מאיר,

      העובדה שאינך מתגורר בדירה או שאינה מאויישת אינה גורעת מחובתך להשתתף כפי חלקך היחסי בהוצאות התחזוקה של הרכוש המשותף.

      אתה אכן זכאי להשתתף באסיפות דיירים, בוודאי כאלה המאשרות הוצאת סכומים משמעותיים.

      אתה זכאי לקבל מהנציגות העתקי מסמכים המעידים על מהות התיקון ומחירו (הצעות מחיר, חוזה התקשרות עם הקבלן או עם חברת המעליות וכו') ופרוטוקול מאסיפת הדיירים בעניין זה, ככל שקויימה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com