תמרור 437 חניית נכים

  • דוח על חניית נכה
    אהרון | 24/01/2024 18:55

    בחרתי להישפט לאחר שהתובע העירוני דחה את טענותיי שהן:

    גובה התמרור לחניית נכה, הוצב על עמוד תאורה כך שאינו בולט ונראות מלאה כמו על עמוד תמרור נפרד.

    2. התמרור על עמוד התאורה הוצב בגובה מעל 2.5 מ"ר , שהוא לדעתי,

    גובה שאינו תקני.

    האם טענותיי אלא מבוססות דיין?

    תודה

    • תמרור 437 חניית נכים
      יעקבי | 28/01/2024 12:29

      שלום אהרון,

      ישנו קובץ הנחיות לסימון והצבת תמרורים של משרד התחבורה ועל פיו פועלים.

      אחת ההוראות לגבי תמרור 437 קובעת (עמ' 254  סעיף 3 ז'):

      אופן הצבת התמרור יהיה – בכל מקרה – ברור, ומראה לנהג מסר חד משמעי. ההצבה תהיה בהתאמה לצורת הנגישות של הנהג אל מקום חניה ולאופן העמדת הרכב במקום, קרי: במקביל, בזוית או בניצב.

      באופן כללי נכתב (עמ' 56 סעיף 1):

      תמרור יוצב במצב שבו תתקבל ההבחנה הטובה ביותר לנהג ו/או הולך הרגל – גם במחיר

      של אילתור.

      "אילתור" לצורך זה יכול להיות הצבה על: עץ, קיר, זיז (מוט אופקי), בתליה וכדומה – ובלבד שהתמרור ייראה ויובן בצורה סבירה.

      לגבי גובה עמוד תמרור: המקסימום 2.20 מטר (ראה שם עמ' 61).

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע