האם יש מה לעשות כנגד ועדת שכ"ט?

  • תשובה מוזרה מועדת שכר הטרחה - צביעות במיטבה
    רביע | 18/01/2024 14:38

    שלום רב,

    התלוננתי לועדת שכר הטרחה על עורכת דין שלקחה ממני שכר טרחה על סך 4095 ש"ח, שאלתי למה כל הסכום הזה הרי יש מחירים למכתב התראה וזה לא אמור להגיע לסכום כזה, אז טענה שמדובר בסכום לאחר שקלול כל השיקולים הסכום כולל משא ומתן עם הנתבע כדי להגיע לפשרה.

    הצד השני לא התייחס למכתב ההתראה בכלל, כתוצאה מכך כדי להגיש תביעה להחזר שכר טרחה מהאדריכל (הוא לקח 10,000 ש"ח ממני סך הכל) היא ביקשה סכום של 11700 ש"ח שזה סכומים לא הגיוניים שהם הרבה יותר מהסכום שאני צריך להחזיר מהאדריכל בכלל.

    זאת אומרת שלא התקיימו שיחות או התכתבויות בין העורכת דין לאדריכל לגבי ניסיון כלשהו להגיע לפשרה להחזר כספי ללקוח, לא התקיים משא ומתן שעבורו היא קיבלה שכר טרחה.

    קיבלתי תשובה הזויה מועדת שכר הטרחה:

    "מאחר שהסכום ששולם כשכר טרחה בגין מכתב ההתראה מקורו בהסכמה מפורשת שבין הצדדים

    )הסכם מיום 31.7.23(, אין הוועדה מוצאת לנכון להתערב במערכת יחסים החוזית שבין הצדדים". "

    אני פשוט לא מבין למה ועדה כזאת קיימת בכלל, עניתי להם שהם אמורים לבדוק את תקינות הסכומים בתלונה ולא להגיד שהם לא אחראים להתערב בהסכם בין עורכת הדין ללקוח כי הסברתי שהעורכת דין לא עשתה את כל העבודה של משא ומתן עם הצד השני שעבורה קיבלה שכר טרחה זה פשוט גיבוי לנוכלות ממוסדות מדינה והפקרות וזלזול באינטלגציה של אנשים.

    אשמח לשמוע מעורכי הדין מדוע לשכת עורכי הדין מגבים אחד את השני בצורה כל כך בוטה במקום להגיד שהלקוח צודק כהוא בעל זכות, אני התלוננתי כמה פעמים ללשכת עורכי דין ולצערי יש התיפייפות וצביעות ברורה כלפי התלונות ונטיה לגבות את עורכי הדין שלקחו שכר טרחה מופרז.

    השאלה האם אפשר להתלונן על ועדה כזאת בכלל ?

    תודה לכם על כל עזרה.

    • האם יש מה לעשות כנגד ועדת שכ"ט?
      עו"ד אבי קיסוס | 30/01/2024 16:31

      שלום רב,

      עקרונית לא ניתן לעשות משהו כנגד ועדת שכ"ט.

      לגופו של עניין הוועדה צודקת. סיכמת עם עו"ד על שכ"ט שתשלם שלה, הסכמת לזה, מדובר בחופש החוזים. הסכום של 4,095 ש"ח למכתב התראה הוא על הצד הגבוה אבל הוא לא מופרך לגמרי (היא לקחת ממך 3,500 ומע"מ - שממילא המע"מ הולך למדינה ולא לכיס שלה).

      מבלי להיכנס לטענות שלך אם עשתה את העבודה או לא, אני רוצה לקוות ולהאמין שהיא עשתה את המקסימום בשבילך, אבל אם אתה חושב שהוועדה לא בחנה את טענותיך כמו שצריך, ואתה חושב שעו"ד לא עשתה את עבודתה כמו שצריך אתה יכול לתבוע את עו"ד בתביעות קטנות בגין אי קיום החוזה.

      בתקווה לימים טובים ובשורות טובות יותר.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד

      שלהב 117 ספיר, ערבה תיכונה
      מייל: aykisos@gmail.com