פטור ממס שבח

  • פטור ממס שבח
    אביטל | 08/01/2024 19:56

    קניתי דירה לפני 20 חודשים והתחייבתי למכור את הדירה שבבעלותי תוך 24 חודשים, אני עכשיו בשלבי מכירה שלה כדי שלא לשלם את מס הרכישה [תקופה גרועה..]...

    האם אני יכולה למכור את הדירה השניה, בה אני מחזיקה 20 חודשים, בפטור ממס שבח מיד לאחר מכירת הדירה הראשונה?

    • פטור ממס שבח
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 07/02/2024 14:21

      שלום אביטל,
      אחד מהתנאים למכירת דירה יחידה בפטור ממס שבח הוא שהמוכר לא מכר במהלך 18 החודשים שקדמו למכירה דירה בפטור על פי סעיף זה. לפיכך יהיה עליך להמתין במכירת הדירה החדשה 18 חודשים ממועד מכירת הדירה הקודמת כדי להיות זכאית לפטור ממס שבח.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com