זכות יוצרים ב"שטר של בנק ישראל"

  • יצירה נגזרת משטר בנק ישראל שיצא מהמחזור לפני 2007
    מוטי | 06/01/2024 23:44

    שלום

    האם יש עדין זכויות יוצרים אם אני עושה יצירה נגזרת לצורך מסחרי משטר של בנק ישראל שיצא מהמחזור בשנות ה-80 ?

    תודה

    • זכות יוצרים ב"שטר של בנק ישראל"
      עו"ד אפי אהרונוב | 08/01/2024 16:57

      שלום רב,

      לא ברור לי מה הכוונה "שטר". באם מדובר ביצירה המוגנת בזכות יוצרים (כדוגמת שטר מצויר - כמו שטרות הכסף) הרי שבסעיף 6 לחוק זכות יוצרים נקבע כי  "לא תהא זכות יוצרים בחוקים, בתקנות, בדברי הכנסת ובהחלטות שיפוטיות של בית משפט או של כל רשות שלטונית המפעילה סמכות שפיטה על פי דין", ואולם שטר כסף אינו נכנס לגדר הגדרה זו.

      העובדה שהשטר "יצא מהמחזור" אינה רלוונטית לשאלת זכות היוצרים בו, אלא פרק הזמן שחלף מעת פטירת היוצר (לרוב בחלוף 70 שנה לאחר מות היוצר).

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il