תגובה לשאלתך

  • אי קבלת זימון למשפט
    קוין | 04/01/2024 15:15

    במקרה גיליתי שיש לי חוב בגלל שנאשמתי בבית הדין לתעבורה. קיבלתי את הדו''ח הראשוני ממשטרת ישראל, שהיה כתוב עליו שאזומן למשפט בהמשך. כמה חודשים לאחר מכן, עברתי דירה (עדכנתי מיד את רשות האוכלוסין, והפעלתי דואר עוקב). מאז, לא שמעתי כלום - לא על המשפט, ולא על גזר הדין. התקשרתי למוקד של בית המשפט ואמרו לי שכנראה הכל נשלח לכתובת הישנה.

    אני לא כופר בעובדות, אבל מאוד מפריע לי שכל זה יכול לקרות ללא הידיעה שלי, ושעכשיו רשום בפומבי שאני "בחרתי לא להתייצב לבית משפט" -לא בחרתי בכלל!

    אם אני כנראה אשם - עדיף פשוט לקבל את זה, לשלם את החוב, ולא להעיר את הדוב? או להגיש תצהיר עם העובדות?

    • תגובה לשאלתך
      עו"ד חנה דוד | 04/01/2024 18:49

      שלום קווין

      לא ראיתי שום גזר דין. אתה יכול להירגע! אחרי 20 שנות ניסיון אני מכירה פשוט את העונשים בבתי המשפט... תצהיר לבית משפט כדאי לשלוח אם אתה רוצה לפתוח את התיק מחדש.

      אין טעם להגיש סתם. בית משפט לא יעשה עם זה כלום.

      מאחר ולא פנית אלי אני לא מבינה באיזו עבירה מדובר ומה העונש שקיבלת... וכנראה שאם היית מתייצב העונש היה שונה.

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com

      • תודה
        קוין | 04/01/2024 20:54

        אוקיי. סתם נבהלתי.

        בסופו של דבר - אם זה הולך לעלות לי יותר כסף וזמן מאשר פשוט לשלם את ה-1500 ש''ח, אז פשוט אשלם.

        לעניין של הפסילה (לחודש על תנאי) - עברו כבר 6 מתוך ה-12 חודשים. אז אם אני פותח את הכל, אני מסתכן בזה שאשפט מחדש, עם אותם תוצאות. או, אני אעזר בעו''ד כדי לעמוד על העקרונות שלי ואולי נמצא דרך לפסול את הכל. זה מרגיש כמו בריונות - שעדיף אולי לעשות כלום...