נשפטתי ללא קבלת זימון למשפט!

  • אי קבלת זימון למשפט
    קוין | 04/01/2024 15:15

    במקרה גיליתי שיש לי חוב בגלל שנאשמתי בבית הדין לתעבורה. קיבלתי את הדו''ח הראשוני ממשטרת ישראל, שהיה כתוב עליו שאזומן למשפט בהמשך. כמה חודשים לאחר מכן, עברתי דירה (עדכנתי מיד את רשות האוכלוסין, והפעלתי דואר עוקב). מאז, לא שמעתי כלום - לא על המשפט, ולא על גזר הדין. התקשרתי למוקד של בית המשפט ואמרו לי שכנראה הכל נשלח לכתובת הישנה.

    אני לא כופר בעובדות, אבל מאוד מפריע לי שכל זה יכול לקרות ללא הידיעה שלי, ושעכשיו רשום בפומבי שאני "בחרתי לא להתייצב לבית משפט" -לא בחרתי בכלל!

    אם אני כנראה אשם - עדיף פשוט לקבל את זה, לשלם את החוב, ולא להעיר את הדוב? או להגיש תצהיר עם העובדות?

    • נשפטתי ללא קבלת זימון למשפט!
      עו"ד חנה דוד | 04/01/2024 15:21

      שלום קוין !

      מה שלומך?

      בהחלט מתסכל לשמוע שלא זומנת ונשפטת ואסור לעשות זאת מבחינה חוקית...

      במקרה שלך ניתן לבטל את גזר הדין. אי התייצבות למשפט בדרך כלל מעלה את חומרת הענישה.

      זה לא רק קנס יש כאן גם פסילה על תנאי שאולי אתה לא מודע לה.

      תצהיר עם העובדות לא רלוונטי כאשר התיק סגור...

      כדאי להתייעץ עם עו"ד מומחה לתחום באופן פרטני לדעת, האם אכן כדאי להישפט על העבירה הזו מחדש.

      כאן לשאלות נוספות ( יכול לפנות גם בפרטי עם הדו"ח)

      בהצלחה!

      בברכה,

      חנה דוד, עו"ד
      מנהלת פורום דיני תעבורה

      בית הדפוס 12, ירושלים.
      טלפון: 050-4708166 ; מייל: hanny5462@gmail.com

      • תודה
        קוין | 04/01/2024 17:14

        ראשית, תודה, חנה, לתגובה שלך.

        שנית, זה קצת מפחיד אותי שהיה לך כל כך קל למצוא את תיק שלי רק לפי השם הפרטי (אני מניח שככה את יודעת על השלילה על תנאי ומועד המשפט). דווקא, עניין התצהיר זה מה שהמוקד אמרו לי שזו "הדרך היחידה שלי להגיב"