מה קובע תבע או סקר לשימור

  • מה קובע תבע או סקר לשימור
    גל | 03/01/2024 18:55

    שלום רב , בתב"ע הבית שלי לא מופיע כבית לשימור .

    בסקר מבנים לשימור כמבנה לשימור .

    מה קובע ?

    במידה והסקר מחייב לשמר האם החוק מאפשר לתבוע על הנזק הכלכלי שיגרם לי עקב שינוי הסטאטוס

    • מה קובע תבע או סקר לשימור
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 23/01/2024 13:37

      שלום גל,

      סקר לשימור כשלעצמו איננו תכנית. לעיתם הוא מהווה בסיס להכנת תכנית שימור ולעיתים הוא מוכן מכח הוראות תכנית. יש לבחון את כלל התכניות החלות על הנכס שלך ואת הוראותיהם.

      ככל שהנכס שברשותך נפגע מהחלת תכנית עליו, קיימת זכות לפיצוי מכח הוראות חוק התכנון והבניה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com