החניית רכב על המדרכה ולא על מעבר חציה

  • קובץ מצורף דו"ח לא הגיוני על העמדת רכב 12 מטר לפני מעבר חצייה
    איתי | 03/01/2024 16:03

    קיבלתי דו"ח בו נכתב "העמדת / החנית את רכבך בתוך מעבר חצייה או בתחום 12 מטרים לפניו".

    צירפתי כאן תמונה כפי שצילם הפקח. אפשר לראות בבירור שהרכב לא בתוך תחום מעבר החצייה וגם לא נמצא "לפניו", לפחות לא לפי ההגדרה שאני מכיר למילה הזו.

    שלחתי לעירייה את הערעור הבא:

    "שלום רב. הנני בעל תג חניה לנכה ולכן חניה על מדרכה, גם באדום-לבן אינה עילה להגשת דו"ח כל עוד הרכב אינו מפריע לתנועה, ואכן הרכב לא הפריע לתנועת כלי רכב בכביש או להולכי רגל על המדרכה. (מאחורי המקום שבו הרכב עומד ישנו עוד מעבר פנוי ברוחב כמה מטרים בו עוברים הולכי הרגל ללא הפרעה.)
    "לעניין טענת הדו"ח - "החנית את רכבך בתוך מעבר חצייה או בתחום 12 מטרים לפניו" - ניתן לראות בבירור בתמונות כי הרכב עם ארבעה גלגלים על המדרכה ואינו פולש כלל לתחום מעבר החצייה. ניתן אולי לומר שהרכב מצמצם במעט את המרחב שבו יעמוד הולך רגל המתכוון לחצות את הכביש, אך תחום זה אינו בתוך מעבר החצייה כלל. כמו כן, עניין ה- "12 מטרים לפניו" מתייחס לרכב החונה בצד הכביש לפני מעבר החציה, מנקודת מבטו של רכב המתקרב, ומסתיר את שדה הראייה בין הנהג המתקרב להולכי הרגל החוצים. הרכב שלי לא חנה "לפני" מעבר החצייה לצורך עניין זה ובוודאי לא הפריע לשדה הראייה של נהג המתקרב מצד ימין או של הולך הרגל המסתכל שמאלה.
    אי לכך אני מבקש את ביטול הדו"ח."

    כעבור מספר ימים קיבלתי תשובה:

    "מעיון ברישומי הפקח וצילומי הרכב עולה כי הרכב הוחנה בתחום 12 מטר לפני מעבר חציה, ובניגוד
    להוראות סעיף 3 (3) לחוק החניה לנכים תשנ"ד – 1993. על כן דוח זה ניתן כדין. משאלו פני הדברים
    ועם כל ההבנה לאמור במכתב הפנייה, אין עילה לביטול הדוח."

    התשובה הזאת מקוממת בעיניי, אבל מה אפשר לעשות? האם הדחייה מוצדקת? אשמח לשמוע עצות.

    • החניית רכב על המדרכה ולא על מעבר חציה
      יעקבי | 03/01/2024 21:36

      שלום איתי,

      איזה תו נכה יש לך (עם משולש ירוק או כסא גלגלים)?

      לדעתי סעיף האישום לא מתאים.

      הסעיף המתאים הוא חניה על המדרכה מבלי להותיר מירווח של לפחות 1.3 מטר למעבר הולכי רגל (הקנס הוא 500 ש"ח. אתה קיבלת קנס בגובה 250 ש"ח).

      ואם לדקדק על קוצו של יוד הרי חלק מחלקו האחורי של רכבך נראה 'פולש' לתחום מעבר חציה וחלק אחר לצד אבני שפה אדום-לבן, והרי כבר נאמר שמקצתו ככולו.

      אחרי הכל נעשה עימך חסד. לדעתי שלם הדו"ח ולהבא אל תחנה בצורה כזו.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.

      • החניית רכב על המדרכה ולא על מעבר חציה
        איתי | 03/01/2024 22:31

        שלום יעקבי, תודה על תשובתך.

        התו שלי הוא עם משולש, לא עם כסא גלגלים.

        לעניין מעבר הולכי הרגל: הצילום של הפקח לא נותן את התמונה המלאה, צירפתי כאן תמונה מזווית אחרת של רכב אחר העומד באותו המקום וכפי שאתה יכול לראות המרווח שנותר להולכי רגל הוא יותר מכפול מהמינימום שציינת.

        לעניין הפלישה לכאורה למעבר החציה, יש תמונה נוספת מהפקח, גם כן מצורפת כאן, שמראה די בבירור שלא פלשתי ולו במילימטר לתחום מעבר החציה. אני לא רואה איך עניין האדום-לבן רלוונטי לבעל תג נכה.

        אני לא חושב שנעשה עמי חסד. אני חושב שהפקח כתב דו"ח שקרי (כפי שאמרת, סעיף אישום לא מתאים) וקטנוני (כפי שאמרת, על קוצו של יוד) אולי על מנת לעמוד במיכסה כלשהי. אני גר בשכונה עם מצוקת חניה קשה ולעיתים זה המקום היחיד שבו ניתן לחנות קרוב לביתי. לא הפרעתי לאיש, לא סיכנתי אף אחד, לא הפרתי את החוק ואני לא מבין למה אני לא יכול לחנות במקום הזה.

    • מקרה זהה
      דוד | 23/01/2024 19:49

      שלום,

      המקרה זהה לחלוטין אצלי, אותם הפרטים, רכב על המדרכה לפני מעבר חצייה, תו נכה עם משולש, דוח על 12 מטר לפני מעבר חצייה.

      אצלי המקרה הוא שהחנתי ליד מרכז רפואי בשביל תור לרופא.

      אשמח לתשובה מעורך דין לגבי המקרה הנ"ל.

      האם לערער על הקנס? האם הקנס שגוי (חנייה על המדרכה והקנס הוא על חנייה ב12 מטר של מעבר חצייה).

      תודה