בית משותף

  • ועד בית
    יוסי | 03/01/2024 12:55

    שלום 2 שאלות

    1. ועד הבית שלנו בבניין מסרב לפתוח קבוצת וואטסאפ ולא נותנים טלפונים של בעלי דירות כדי שאני יפתח קבוצה כזו. זה בניין עם 50 דיירים ורוב מהדירות מושכרות כך שמאוד קשה להגיע לבעלי הדירות. יש ועד שמחפש יזם לפינוי בינוי (היו כבר שתי מפגשים עם מעט בעלי דירות) ואני חושב שחשוב שבעלי הדירות יהיו בקשר אחד עם השני. מה אפשר לעשות?

    2. יש דירה אחד עם יורשים שלא משלמים ועד בית כבר 5 שנים מפני שיש מריבות ביניהם. הועד פנו לתרבות הדיור אבל לא יצא מזה דבר. האם יש פעולה משפטית דרך תרבות הדיור שניתן לעשות כדי שישלמו או לפחות לרשום עיקול על הדירה?

    • בית משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 23/01/2024 13:18

      שלום יוסי,

      אינך יכול להכריח את חברי הועד לפתוח קבוצת ווטסאפ או להעביר לך פרטי מידע של בעלי דירות בבניין.

      ככל שרצונך לפתוח קבוצת ווטסאפ ובעלי דירות נוספים ישתפו עמך פעולה - אתה כמובן רשאי לאתר את פרטי הבעלים האחרים (למשל באמצעות פניה לשוכרים) ולהקים קבוצה.

      לגבי בעלי דירה שאינם משלמים - ככל שלא נענו למכתב התראה ניתן להגיש כנגדם תביעה בפני המפקח על רישום המקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      מגדל WE, דרך מנחם בגין 150, תל אביב.
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com