אחריות בעל הרכב לעבירה שנעשתה תוך שימוש ברכב

  • דוח תעבורה בזמן שהייה בחול
    סער | 06/12/2023 17:03

    שלום, לפני חודשיים הייתי בחול וקיבלתי דוח מהירות עם 8 נקודות. ככל הניראה אחד מקרובי המשפחה שלי נהג ברכב אל אין לנו איך לוודא מי היה הנהג באותו אירוע. אשמח לדעת אם יש אפשרות שבה בקש להישפט, לשלם את הקנס אך לבקש במשפט שלא לתת לי את הנקודות עקב הוכחה שלא הייתי בארץ בזמן המקרה (יש לי כרטיסי טיסה וניתן גם להוציא מסמך מנתבג שמוכיח כי החתמתי את דרכוני) ולכן בוודאות לא הייתי הנהג. האם יש סבירות הצלחה למקרה כזה? תודה

    • אחריות בעל הרכב לעבירה שנעשתה תוך שימוש ברכב
      יעקבי | 06/12/2023 19:58

      שלום סער,

      סעיף 27ב' לפקודת תהעבורה מטיל את האחריות לנעשה ברכב על בעל הרכב אלא אם הוכיח כי מי שהוא אחר השתמש ברכב ועליו למסור את פרטיו. או אז תעבור האחריות לנהג בפועל. הבעיה מתעוררת אם הנהג האחר מסרב לקחת אחריות על העבירה.

      להלן נוסח החוק:

      27 ב. (א) נעשתה עבירת תעבורה ברכב, רואים את בעל הרכב כאילו הוא נהג ברכב אותה שעה

      או כאילו העמידו או החנה אותו במקום שהעמדתו או חנייתו אסורה על פי חיקוק, לפי הענין, זולת אם הוכיח מי נהג ברכב, העמידו או החנהו כאמור או אם הוכיח למי מסר את החזקה ברכב (להלן – המחזיק), או הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו.

      בית המשפט לא עושה עסקאות מן הסוג שכתבת. אין בית המשפט דן בעניין נקודות. הן תוצאה ישירה של העבירה בה מדובר וניתנות ע"י משרד הרישוי.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע

      • שאלת המשך
        אלעד. | 07/12/2023 07:03

        לגבי "או הוכח שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו ובלי הסכמתו": האם השואל לא יכול לטעון שהרכב נלקח ממנו בלי ידיעתו המפורשת ובלי הסכמתו והוא אינו יודע על-ידי מי?