היכן יחצה הולך רגל?

  • לחצות מעבר חציה לא בתחום המקווקו
    גבי | 05/12/2023 18:03

    נגיד במצב ההיפוטתי הבא : רכב מתקרב למעבר חציה וקו הגלגלים הקדמי שלו עובר את המעבר חציה, ללא הפרעה לאדם לחצות. ממש לאחר כמטר-2 מטר מסימון המעבר, צץ אדם שרצה לעבור את המעבר אלכסונית (כלומר הוא התחיל מנקודה כלשהי שהיא לא המדרכה הסמוכה שבה מתחיל המעבר, והמשיך אלכסונית ואז המשיך ישר במרחק של מטר-2 מהמעבר), אך הרכב לא נתן לו להמשיך והמשיך בנסיעה.

    מה החוק אומר על מעבר כזה של מעבר חצייה? אם אני עובר אני חייב על התחום המקווקו וכל תחום אחר נחשב לא חלק מהמעבר?

    תודה.

    • היכן יחצה הולך רגל?
      יעקבי | 06/12/2023 15:01

      שלום גבי,

      הכביש הוא טריטוריה לכלי רכב.

      המדרכה היא טריטוריה להולכי רגל.

      מעבר חציה הוא טריטוריה משותפת הן לכלי רכב והן לה"ר כאשר לה"ר יש עדיפות אלא אם כן המקום מרומזר.

      מקובל לנהוג סובלנות ומשנה זהירות אם ה"ר חוצים את הכביש במרחק העולה על 30 מטר ממעבר חציה אך אין תקנה בעניין זה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.