מחיקת רישום משטרתי

  • האם רישום משטרתי נמחק אוטומטית לאחר זמן?
    פלוני | 30/11/2023 12:49

    שלום,

    קיימים אצלי 3 רישומים משטרתיים שנסגרו במשטרה על חוסר ראיות וחוסר עניין לציבור

    חוסר ראיות בן 10 שנים, חוסר עניין לציבור בן 13 שנים וחוסר עניין לציבור נוסף בן 18 שנים

    האם הרישום בן 18 שנים לא היה אמור להימחק אוטומטית? או שהוא לא נמחק עקב ריבוי עבירות?

    אציין רק שהתיק בן 18 שנים נפתח ונסגר בפרקליטות.

    תודה רבה על העזרה!!!

    • מחיקת רישום משטרתי
      עו"ד לירז מאיר | 10/01/2024 23:16

      שלום וברכה,

       ניתן להגיש בקשה למחיקת רישום משטרתי, את הבקשה יש לשלוח למדור מרשם פלילי במטה הארצי של משטרת ישראל. ביטול הרישום דורש עמידה בתנאי סף -חלוף הזמן מיום ביצוע העבירה האחרונה:

      עבירת פשע (עבירה שעונשה בחוק מ-3 שנות מאסר ומעלה): 5 שנים לקטין ו-7 שנים לבגיר.

      עבירת עוון (עבירה שעונשה 3 חודשי מאסר ועד 3 שנות מאסר): 3 שנים לקטין ו-5 שנים לבגיר.

      בנוסף ביטול הרשום דורש עמידה באמות מידה, כגון:

      חומרת העבירה.

      חומרת הפגיעה באדם או ברכוש.

      נסיבות אישיות של האדם שהרישום נוגע לו.

      קיומם של רישומי משטרה אחרים ו התמשכותם על פני תקופה.

      העדר קיום תיקים פתוחים (מב"ד- ממתין לבירור דין).

      העדר פרט רישום פלילי שטרם התיישן או נמחק (רישום שנוצר בעקבות החלטה בפלילים של בית משפט או בית דין).

      במקרה של דחייה בשל אי עמידה באמות מידה של ריבוי רישומים ו/או חומרתם ו/או התמשכותם, ניתן להגיש ערר על ההחלטה.

      בהצלחה

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com