החלטה חלוטה

  • קבלת דמי נכות כללית ביטוח לאומי רטרו
    נכה | 21/11/2023 15:35

    בסוף 2016 הוכרתי כנכה 100 אחוז ונקבע לי קבצת נכות

    לאחרונה גיליתי שאני יכול לקבל רטרו קבצת נכות כי הוכרתי כנכה על ידי רופאה משנת 2014

    נאמר על ידי ביטוח לאומי שניתן לקבל רטרו בשני תנאים:

    1-ניתן לקבל רק שנה לאחור

    2-ניתן לערער על החלטת הועדה רק עד 90 יום ומאחר ועברו 90 יום מסוף 2016 אני לא יכול לערער ולקבל את הרטרו.

    אני לא ידעתי ולא היה לי כל דרך לדעת על זכויותי ושום אזרח לא היה יכול לדעת על זה.

    האם יש מה לעשות משפטית כדי לקבל רטרו דמי נכות כללית של ביטוח כי לא ידעתי שיש לי 90 יום לערער ואפילו לא ידעתי שיש אפשרות לקבל רטרו דמי ביטוח לאומי, זה לא נשמע חוקי ההחלטה של השרות של ביטוח לאומי.

    האם יש מה לתבוע פה? או שאין פה סיכוי?

    • החלטה חלוטה
      עו"ד שירי אלון | 22/11/2023 08:16

      שלום רב,

      ניתן לערער על החלטה של המוסד לביטוח לאומי (במקרה של וועדת ערר) תוך 12 חודשים מיום קבלת ההחלטה.

      במקרה שלך אם וועדה רפואי דרג ראשון החליטה לא להכיר בך רטרואקטיבי יכולת לערער לוועדה רפואית לעררים.

      אם מדובר בהחלטה של וועדה לעררים שלא להכיר בנכות שלך רטרואקטיבי - יכולת לערער לבית הדין לעבודה בשאלה משפטית בלבד תוך 12 חודשים.

      משלא עשית זאת (לא ערערת במועדים שרשמתי לך) מדובר בהחלטה חלוטה ולא ניתן לערער עלייה כעת.

      אציין שבכל מכתב של המוסד לביטוח לאומי בו מצויינת החלטה של ביטוח לאומי (למשל פרוטוקול/ מכתב דחייה של נכות וכו) רשום מפורשות תוך כמה זמן תוכל לעלער על ההחלטה ולמי להגיש אותה.

      אי הידיעה איננה מהווה עילה כיום לערעור.

      איחולי בריאות

      בברכה,

      שירי אלון, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי

      מצדה 7, מגדל ב.ס.ר 4 (קומה 23), בני ברק
      טלפון: 03-6766602 ; מייל: shiri@eghert-kraus.co.il

      • המקרה שלי - אנא תגובה
        המשך | 22/11/2023 12:37

        התקבלה החלטה לקבל תביעה שלי על נכות בחודש 12 2016.

        לא נאמר לי בהחלטה שיש אפשרות לקבל נכות רטרו.

        לכן לא הגשתי ערער

        רק לאחרונה גיליתי זאת ושלחתי פניה דרך הצור קשר של ביטוח לאומי ושמה נאמר לי שניתן לקבל רטרו רק אם מערערים תוך 90 יום מדצמבר 2016.

        האם אין לי מה לעשות?

        האם העובדה כי לא נאמר לי שניתן לקבל רטרו דמי ביטוח לאומי מקימה לי עילת תביעה? או שאין מה לעשות?

        האם ממה שקראת עד כה? יש לי מה לעשות או לוותר כי אין מה לעשות?

        תודה רבה.

        • המשך
          עו"ד שירי אלון | 22/11/2023 13:25

          לא רושמים מפורשות בפרוטוקול לעניין הרטרו אלא רושמים ממתי הנכות שלך מוכרת בביטוח לאומי.

          יכולת לערער בדצמבר 2016 ומשחל. הזמן לא ניתן לערער כיום.

          בברכה,

          שירי אלון, עו"ד
          מנהלת פורום ביטוח לאומי

          מצדה 7, מגדל ב.ס.ר 4 (קומה 23), בני ברק
          טלפון: 03-6766602 ; מייל: shiri@eghert-kraus.co.il